Parelcouscous met zeekraal en zalm
Neem een hap van deze parelcouscous met zeekraal en zalm en je proeft direct de Nederlandse kust. Het is als een zilte windvlaag wanneer je met je blote voeten aan zee slentert. Echt superlekker en o zo makkelijk te maken.
Deze parelcouscous zet je binnen 20 minuten op tafel. Het is een snel recept dat ook tijdens een etentje niet zou misstaan. Serveer het met deze salade van komkommer & venkel. Dit gerecht past bij de blog die ik schreef over Schiermonnikoog en Borkum, een van de minder bekende Duitse waddeneilanden dat vanuit Groningen goed bereikbaar en zeer de moeite waard is.
Zeekraal uit Groningen
Graag wilde ik iets maken met zilte zee groenten die in Groningen geteeld worden. Dat werd zeekraal. De laatste jaren wordt er daar overigens ook met lamsoor geëxperimenteerd dus dat beloofd veel goeds. Natuurlijk kan in zo’n gerecht de Hollandse garnaal niet ontbreken.
Parelcouscous
Niet echt Hollands te noemen maar past perfect bij dit recept. Parelcouscous is groter dan de originele couscous maar wordt ook van durumtarwe gemaakt. Omdat het dikker is kook je parelcouscous ipv stomen. Het is gewoon te koop in de supermarkt.
Meer recepten met zalm en garnalen
Dol op vis? Dan zit je hier goed want er staat heel veel lekkers op de site. Zoek via de tag ‘vis’ op de homepage of probeer deze:
Noedelsoep garnalen en groene groenten
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voorbereiding 10 minuten / bereiding 10 minuten
Olijfolie
250 gr parelcouscous
1 L kippenbouillon
1 sjalot, gesnipperd
Halve rode peper, fijngesneden zonder zaadjes
1 teen knoflook, fijn gehakt
2 el citroensap
100 ml visbouillon
125 ml witte wijn
80 gr zeekraal
100 gr Hollandse garnalen
300 gr zalm, in blokjes van ca 2,5 cm
3 el dille, fijn gesneden
Bereiding
Marineer de zalmblokjes met 1 el citroensap, zout en peper.
Kook de couscous (kijk voor de kooktijd op je verpakking) in de kippenbouillon. Giet af en meng er 1 el olijfolie door. Zet apart (kan aan elkaar gaan kleven, geen zorg, dit komt goed).
Fruit ondertussen de sjalot met de peper en knoflook even aan. Schenk de visbouillon en witte wijn erbij. Kook in tot de helft. Voeg de zalm, zeekraal en 1 el citroensap toe aan de bouillon en gaar 2 minuten. Voeg de garnalen toe en gaar 1 minuut. Doe de couscous en 2 el dille erbij, schep voorzichtig om en warm door. Strooi de rest van de dille eroverheen en serveer samen met de salade.
juni 27th, 2021 at 12:25 pm (#)
Wat een verassend en smakelijk recept. Ik had niet alleen zeekraal maar ook lamsoor toegevoegd aan het recept. Het is een makkelijk te maken recept.
juni 27th, 2021 at 2:49 pm (#)
Fijn dat het lekker was. Sinds ik het voor de eerste keer gemaakt heb staat het hier ook regelmatig op tafel. Dank je voor het delen. Hartelijke groet, Inge