Noedelsoep garnalen & groene groenten
Hartig, verwarmend en troostrijk is dit recept voor noedelsoep met garnalen en groene groenten. Een complete avondmaaltijd of lekkere lunch. Deze bouillon kan al klaar zijn in 30 minuten en dan heb je een kom vol heerlijk eten in je handen. Gezond én makkelijk. Eenmaal gemaakt ga je deze soep vaker op tafel zetten.
Welke groenten in de soep
In deze noedelsoep kun je allerlei groenten verwerken. Ik heb de ene keer baby paksoi en groene asperges gebruikt maar ook peultjes en asperges. Boontjes of broccoli kan natuurlijk ook. De garnalen vervangen door champignons? Goed idee.
Welke noedels gebruiken?
Er kan veel. Ik heb zowel dunne rijstnoedels als dikke udon noedels geprobeerd. Allebei lekker. Heb je een voorkeur voor soba noedels of ramen, ga je gang…. Wel adviseer ik om de noedels apart te koken. Daarna afgieten en afspoelen met koud water. Dan zijn je noedels precies gaar en kook je ze niet per ongeluk tot snot.
Foodfoto versus realiteit
Natuurlijk heb ik voor dit recept een zo mooi mogelijke foto gemaakt. Laat je daardoor niet van de wijs brengen. Deze maaltijdsoep is namelijk makkelijk te maken. En ook bij mij ziet de soep er uiteindelijk uit zoals op de foto onderaan, fijngesneden groenten en alles in een pan gemikt 😉 Maar ja, om jullie te verleiden wil het oog ook wat nietwaar…?
Mealpreppen
Wil je deze soep vooraf klaar maken? Maak dan de bouillon en zet weg of vries in. Voeg de noedels, groenten en garnalen pas toe op de dag dat je de soep gaat eten. Dan heb je binnen 15 minuten een gezonde maaltijd op tafel staan.
Meer gezonde maaltijdsoep
Het is een van onze favoriete maaltijden dus keus genoeg
Arabische soep met kikkererwten
Linzensoep, korianderpesto en roodbaars
Tomatensoep, cannellinibonen en aubergine
Ingrediënten
Voor 4 ruime kommen
Voor de bouillon:
1,2 L kippenbouillon (ik gebruikte 1 pot fond van Fundo aangevuld met 700 ml heet water, maar bouillontabletten kan ook)
3 bosui, in stukken van 5 cm
2 sjalotten, grof gesneden
1 rode peper, zonder zaadjes, grof gesneden
2 tl sesamolie
25 gr geschilde gember, in dunne plakjes
2 tenen knoflook, grof gehakt
2 el Japanse sojasaus
1 citroengras, platgeslagen (deegroller oid) en in stukken van 3 cm
2 tl suiker
5 takjes koriander
½ tl grof gemalen peper
Voor de soep:
½ el vissaus (laat weg als je het niet op voorraad hebt)
1 tl grof zeezout (let op als je zoute bouillonblokjes gebruikt)
300 gr groene asperges (of peultjes, boontjes, broccoli…)
2 babypaksoi of 1 grote
300 gr rauwe garnalen (of champignons)
2 bosui, in ringen
1 rode peper, in dunne ringen
100 gr taugé
200 gr noedels, zie opm bovenaan
½ bosje koriander, grof gesneden
1 limoen in 4 partjes
Bereiding
Bouillon maken
Doe alle ingrediënten voor de bouillon in een pan en breng aan de kook. Laat zachtjes 30 minuten (en als je de tijd hebt 45 minuten) pruttelen met een deksel op de pan (anders verdampt er teveel vocht).
Noedels koken
Kook ondertussen de noedels en spoel af onder koud water. Zie opmerking bovenaan. Was en snijd de asperges (of boontjes) in stukjes van 3 cm. Was de paksoi en snijd grof. Houd witte en groene stukjes apart.
Schep na 30/45 minuten alle ingrediënten met een schuimspaan uit de bouillon, die gebruik je niet meer. Voeg nu de vissaus, zout, asperges en witte stukjes paksoi toe. Laat 3 minuten zachtjes garen (niet koken). Voeg dan de groene blaadjes paksoi, bosui, rode peper, garnalen en taugé toe en gaar nog 3 minuten.
Leg de koude noedels onderin vier kommen. Schep de hete soep erop en garneer met korianderblad en een partje limoen.
april 20th, 2021 at 3:46 pm (#)
En gelukt is je teaser foto zeker! Ik moet mijn bureau droogmaken … 😀
april 22nd, 2021 at 2:12 pm (#)
hahaha….