Pasta tomaat & tonijn
Super tasty, super easy deze ovenschotel met pasta tomaat, tonijn en mozzarella. 15 minuten voorbereiden en 10 minuten in de oven is alle tijd die nodig is. En als je een dubbele portie maakt zet je deze morgen gewoon kant en klaar in de oven. De ingrediënten voor deze pasta uit de oven zijn perfect om in je voorraadkast te hebben.
Pasta ovenschotel
Voor dit ovengerecht heb ik conchiglioni gebruikt. Grote pastaschelpen die gebruikt worden om te vullen. Niet alleen heel lekker maar het ziet er ook nog eens mooi uit. Omdat de schelpen gevuld worden is deze pastasoort bij uitstek geschikt voor ovenschotels. Conchiglioni betekent schelp in het Italiaans. Deze pasta is er in verschillende formaten. De kleine vorm wordt ook wel gebruikt als vulling voor soepen.
Voor dit recept kun je ook penne of andere wat grotere pasta gebruiken.
Vegetarische pasta
Toch liever een vegetarische pasta uit de oven? Probeer dan deze Pasta met tomaat en mozzarella.
Meer pastarecepten
Ravioli met Marokkaans stoofvlees
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voorbereiding 10 minuten / bereiding 30 minuten
300 gr grote schelpenpasta (of penne)
2 ansjovisjes uit pot of blik klein snijden, niet weglaten, dit geeft smaak!
2 tenen knoflook, geperst
1 el olie
2 el tomatenpuree
2 rode uien, in dunne ringen
1 blik tomatenblokjes
1 blik gepelde tomaten
2 blikken tonijn (op olie)
100 ml sterke visbouillon
1 pot zwarte olijven (Olive Nere AH)
Bosje peterselie, fijn gesneden
250 gr mozzarella, in plakken
Peper en zout
Bereiding
Kook de pasta in goed gezouten water in 8 tot 10 minuten beetgaar en giet dan af. Verhit ondertussen de olie en bak de ansjovis, tomatenpuree en knoflook 1 minuut.
Voeg de uien toe en bak 5 minuten tot de uien zacht zijn (niet te hard bakken anders brand je oliemengsel aan). Doe dan de tomatenblokjes, gepelde tomaten, visbouillon, olijven, peper en zout erbij. Laat 10 minuten sudderen. Voeg de tonijn, driekwart van de peterselie toe en meng goed, breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
Pasta in de oven
Schep een laag saus in een ovenschaal. Leg de pastaschelpen erop met de open kant boven (niet te precies zijn). Schep de rest van de saus eroverheen. Beleg met de mozzarella. Strooi de laatste peterselie over de pasta.
Zet ca 5 minuten in een voorverwarmde oven (200c) tot de mozzarella gesmolten is. Zet dan nog 3 minuten de grill op de hoogste stand voor een mooi lichtbruin korstje. Serveer met een lekkere groene salade.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond