Mooiste stranden vanuit Groningen

Mooie stranden vanuit Groningen

Fietsen op Schiermonnikoog Vuurtoren van Schiermonnikoog Strand van Schiermonnikoog Mooiste stranden vanuit Groningen Samen op Schiermonnikoog Vuurtoren van Borkum Vuurtoren van Borkum Mooiste stranden vanuit Groningen Strand van waddeneiland Borkum Strand van waddeneiland Borkum Kerkjes in Groningen Eindeloze akkerlanden in Groningen

Mooie stranden vanuit Groningen. Inmiddels zijn we allemaal weer aan het bedenken waar we dit jaar op vakantie gaan. Nederland? Toch buitenland…? Groningen staat als vakantiebestemming bij niet veel mensen op de agenda. En dat is zonde want het is een prachtige provincie. Natuurlijk kennen we Groningen van het uitgestrekte landschap, het Gronings Museum, de mooie kleine kerkjes en eindeloze akkerlanden.

Maar Groningen heeft meer te bieden. Ik schreef al eerder over de prachtige historische borgen die meer dan een bezoekje waard zijn. Maar wist je dat Groningen een geweldige uitvalsbasis is voor een dagje strand op de Waddeneilanden?

Foto 1 t/m 5: Schiermonnikoog – Foto 6 t/m 10: Borkum – Foto 11 en 12 kerkje en eindeloze akkerlanden van Groningen. Klik op foto voor vergroting.

Schiermonnikoog

Met de boot ben je vanuit Lauwersoog in 45 minuten op Schiermonnikoog. Het eiland is autoluw en dat betekent dat bezoekers hun auto achterlaten in Lauwersoog. Dat is fijn want daarmee kun je ongestoord het hele eiland over fietsen. En dat is schitterend! Zelden zag ik zulke mooie stranden als op Schiermonnikoog. En deze zijn niet bevolkt door hordes toeristen. Alle ruimte om te wandelen, vliegeren, relaxen, om daarna je tocht over het eiland te vervolgen. Onderweg kom je een paar strandtenten tegen waar je even aan kunt leggen voor een drankje en een hapje. Aan het eind van de dag stap je dan helemaal relaxed weer op de boot of je slaapt in een van de B&B’s of hotels die het eiland rijk is. Een vette aanrader!

Borkum

Minder bekend is het eiland Borkum, een van de Duitse waddeneilanden op zo’n 15 kilometer van de Groningse kust. Vanuit de Eemshaven is het zo’n 50 minuten met de boot en dan kom je in een andere wereld terecht. De stranden van Borkum staan vol vrolijke gestreepte strandtentjes die te huur zijn. Een uniek en heel gezellig gezicht. Borkum heeft een lange strandgeschiedenis. Dat zie je aan de victoriaanse boulevard met hoge herenhuizen. Het was in de vorige eeuw een populaire vakantiebestemming voor de high society. Op het eiland staat een oude vuurtoren die je kunt beklimmen. Het uitzicht is prachtig. Heb je daar geen zin in? Dan is het theehuis onderaan de toren ook een aanrader. Op Borkum wonen zo’n 5800 mensen en het is qua oppervlakte iets kleiner dan Schiermonnikoog.

Onvergetelijke vakantie

Groningen heeft dus genoeg te bieden om je een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Van de stad Groningen met haar levendige stadscentrum tot aan weidse landschappen, historische borgen (kleine kasteeltjes) en parelwitte stranden op de makkelijk bereikbare waddeneilanden Borkum en Schiermonnikoog. Ik zeg doen!

Proef de zee….

Niets zo fijn als de geur van de zilte zee…  Als je deze parelcouscous met zeekraal, zalm en Hollandse garnalen proeft waan je je aan de kust met je voeten in het zand en de smaak van de zee in je mond.

 

Reageer, je e-mail wordt niet getoond