Zelf gemaakte kersencompote
Zin in iets zoets? Comfortfood op zijn best? Dan zit je nu goed! Deze kersencompote smaakt naar herfst en winter en is perfect voor een feestelijk toetje met ijs of een mini pavlova en mascarponeroom. Of lepel wat warme compote op Griekse yoghurt met granola. Fijner wordt je ontbijt niet hoor… Eigenlijk kun je er alle kanten mee uit want ook in combinatie met zelf gemaakte vanille-vla maak je mensen blij.
Verse of diepvries kersen?
Dit is nou een voorbeeld waarbij je perfect bevroren kersen kunt gebruiken. Sterker nog… zelfs in het seizoen zou ik bevroren kersen gebruiken. Goedkoper en je hoeft ze niet te ontpitten.
Compote maken is makkelijk
Zeker met dit recept. Maar een paar ingrediënten en binnen 15 minuten is het klaar. Je kunt deze compote makkelijk een paar dagen bewaren. Wel in de koelkast zetten.
Recepten voor toetjes
Op zoek naar iets simpels of juist een nagerecht voor de feestdagen? Dan heb je hier wat te kiezen. Wat denk je van:
Limoenijs met ananas en mascarponeroom
Lekker karamel- of koffie-ijs
Ingrediënten
Voor 3 a 4 personen
Voorbereiding 5 minuten / bereiding 10 minuten
250 gr kersen (vers en ontpit, of bevroren)
Schil van een halve sinaasappel
1 el suiker
1 steranijs
2 el citroensap
1 kruidnagel
1 tl maïzena (of meer afhankelijk hoeveel vocht je kersen loslaten)
Bereiding
Tip vooraf: Doe de specerijen in een theezakje (waar je losse thee in doet) en knoop dicht. Dan haal je ze er makkelijk weer uit.
Doe de kersen, sinaasappelschil, 1 el suiker, steranijs, citroensap en kruidnagel in een kleine pan en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes stoven. Proef of extra suiker nodig is. Haal de specerijen en sinaasappelschillen eruit.
Maizena toevoegen
Meng de maïzena met 1 el koud water en roer tot de maïzena helemaal opgelost is. Voeg toe aan de kersen en breng nog even een minuutje aan de kook. Laat helemaal afkoelen of serveer lauwwarm.
Opnieuw opwarmen kan maar dan niet meer aan de kook brengen.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond