Recepten

Chocolademousse zonder gedoe

Chocolademousse ‘zonder gedoe’

Daar houd ik van, chocolademousse ‘zonder gedoe.’ Een recept voor instant genieten en geluk want dat is wat chocolade met ons doet. Met maar 4 ingrediënten kun jij zo’n schaaltje tongstrelende en fluweelzachte mousse maken. En misschien heb je alle spullen al in huis, dan weet ik zeker dat je vandaag de keuken induikt.

Het recept voor deze makkelijke chocolademousse vond ik in het kakkerlakje ‘chocoladetherapie’. Dat zijn heerlijke boekjes vol verhaaltjes, gedichten óf recepten. Klein genoeg om te versturen en groot genoeg om van te genieten. Natuurlijk heb ik aan deze chocolademousse mijn eigen draai gegeven, dat dan weer wel…

Chocoholic

Ben jij een ‘chocoholic’ dan zit je hier goed. Er staan op de site namelijk genoeg recepten met chocolade. Zoals deze….

Brownies met noten en sinaasappel

Koekjes met chocolade en koffie

Bliss balls van nicht Tiny

Taart met chocolade en rood fruit

Aardbeien chocolade & pistache

Ingrediënten

Voor 4 royale porties (ca 130 ml = koffiekopje)

Voorbereiding 5 minuten / bereiding 10 minuten

400 ml slagroom

2 tl vanille-extract

200 gr chocolade, 70%

1 el cacaopoeder

4 aardbeien (of ander fruit)

of 100 ml extra slagroom

Makkelijke chocolademousse

Makkelijke chocolademousse

Bereiding

Smelt de chocolade au bain-marie: hang een kom in een pannetje met een laag kokend water. De kom mag het water niet raken (dan wordt de chocolade te heet). Breek de chocolade in stukjes en laat smelten in de kom. Roer een paar keer door. Haal de kom van de pan en laat afkoelen. Roer af en toe door.

Klop de slagroom samen met het vanille-extract lobbig. Dat wil zeggen half stijf maar niet zo dun dat het van een lepel loopt.

Meng een kwart van de slagroom door de chocolade die afgekoeld maar nog wel vloeibaar is. Roer met een garde tot het helemaal goed met elkaar gemengd is. Voeg dan de rest van de slagroom toe en meng goed door elkaar.

Vul 4 glaasjes of schaaltjes (eventueel met spuitzak). Bestrooi de schaaltjes flink met cacaopoeder. Snijd een aardbei in mooie plakjes, leg erop en serveer (een lepeltje geklopte slagroom kan natuurlijk ook).

Je kunt de mousse prima een dag van tevoren maken. Zet dan de gevulde schaaltjes in de koelkast. Haal ze zeker twee uur voor gebruik uit de koelkast (anders is het vrij stevig), bestrooi met cacaopoeder en beleg met de aardbei of slagroom.

Chocolademousse zonder gedoe

Reageer, je e-mail wordt niet getoond