Toetje met limoenijs ananas & mascarponeroom
Ananas en limoen zijn een gouden duo. Dus dit toetje met limoenijs ananas & mascarponeroom is een ‘match made in heaven’. Voeg er dan ook nog de munt- limoensuiker en meringue aan toe en je hebt een super dessert en een perfect nagerecht in een mooi glaasje voor een etentje. Je kunt de meringues zelf maken met dit recept of koop meringuekoekjes in de winkel.
Wanneer is een ananas rijp?
Hoe weet je of een ananas rijp is? De enige manier om dat te testen is ruiken aan de onderkant. Zodra een ananas rijp is dringt de geur daar naar buiten. Dus trek niet aan de blaadjes wat je ook wel leest… Het is een beetje jammer dat de ananas die wij hier eten helemaal onrijp geplukt wordt. De volle smaak die je proeft in landen waar de ananas van nature groeit kom je hier bijna niet tegen.
Recepten voor lekkere toetjes
Eigenlijk maak ik alleen nagerechtjes als ik een etentje geef. Wij eten echt nooit een toetje. Er staan er dan ook niet heel veel op de site. Maar wat erop staat is wel lekker. Zoals bijvoorbeeld dit:
– Koffie-ijs met geroosterde noten
– Aardbeien met chocolade & pistache
– Zelf gemaakte vanillevla met sinaasappel
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voorbereiding 10 minuten / bereiding 10 minuten (excl ijs en meringues maken)
1 recept limoen- yoghurtijs of yoghurtijs supermarkt
Half recept meringueschuimpjes of meringuekoekjes supermarkt (in stukjes breken)
Halve rijpe ananas
1 tl vanille-extract
1 el poedersuiker
125 ml slagroom
100 gr mascarpone
Rasp + sap van 1 limoen
1,5 el suiker
Blaadjes van 3 takjes munt + extra om te garneren
Bereiding
Maak het ijs en de meringueschuimpjes volgens recept.
Ananas schillen
Schil de ananas en verwijder alle bruine plekjes/puntjes. Snijd de ananas langs het hart (midden) van boven naar beneden. Snijd de lange stukken in blokjes.
Mascarponeroom maken
Klop de slagroom met het vanille-extract en de poedersuiker bijna stijf. Roer de mascarpone los en spatel door de slagroom.
Limoen- muntsuiker maken
Doe de rasp en sap van de limoen samen met de suiker en muntblaadjes in een vijzel. Wrijf net zo lang tot je een donkergroene pasta hebt. Of gebruik een hoge maatbeker en staafmixer (het resultaat in de vijzel is fijner). Maak deze suiker vlak van tevoren. Hij verkleurt redelijk snel.
Schep een lepel mascarponeroom in een schaaltje en leg daarop wat ananas en een bol ijs. Garneer met de meringue, muntblaadjes en muntsuiker.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond