Recepten

Vegetarische lasagne met verse tomaten

Vegetarische lasagne met verse tomaat

Een vegetarische lasagne met verse tomaat die smaakt naar ‘vlees’. Het kan, zelfs zonder vegetarisch gehakt te gebruiken. Dit gerecht was favoriet op een feestje waar zowel lasagne met én zonder vlees op tafel stond.

Vegetarische bolognesesaus

In de saus gebruik ik linzen in plaats van gehakt. Echt een aanrader, ook als je niet zo van linzen houdt. Koop dan wel de kleine stevige groen/bruine linzen en niet de melige lichtgroene. De ‘vlees’smaak krijg je door toevoeging van Japanse sojasaus. Dat geeft een heerlijk hartige smaak.

Lasagne met of zonder bechamelsaus

In dit recept gebruik ik een bechamel kaassaus. Extra lekker en extra romig. Vind je dat toch wat teveel van het goede? Laat de saus dan gerust weg en voeg wat extra plakjes verse tomaat toe. Eventueel kun je bovenop wat plakjes mozzarella leggen en deze laten smelten in de oven.

Lasagne voorbereiden

Zowel de bechamel als de bolognesesaus kun je makkelijk voorbereiden en koel bewaren. Je kunt de lasagne ook half afbakken en laten afkoelen. Dan is het alleen opwarmen en afbakken tijdens je etentje of feestje.

Koken voor een groep

Wil je dit recept maken voor 8 of 12 personen? Neem dan voor:

8 personen 1,5 x het recept bechamel

12 personen 2x het recept bechamel en in de bolognesesaus 1 l gezeefde tomaten en 1 blik gepelde tomaten (anders wordt het te dun).

 

Meer pastarecepten

Er staat van alles op de site. Check bijvoorbeeld deze:

Pasta uit de oven met tonijn

Orzo met zongedroogde tomaat en olijven

Spaghetti met spinazie en burrata

Ingrediënten

Voor 4 personen*

*Check de hoeveelheden bovenaan in de tekst als je dit recept verdubbeld.

Voorbereiding 1 uur / bereiding 30 minuten

Ovenschaal ca 22×22

1 recept bechamelsaus met kaas (of wat mozzarella, zie opm bovenaan)

1 recept bolognesesaus

3 verse tomaten, in plakjes

8 lasagnevellen

Paar takjes peterselie, fijn gesneden

Vegetarische lasagne met verse tomaten

Bereiding

Maak de bechamelsaus en bolognesesaus.

Verwarm de oven voor op 180C hetelucht

Opmerking vooraf: De helft van de bechamelsaus gaat bovenop de lasagne. Dat zorgt voor een lekker dikke romige laag. Verdeel de saus dus op die manier.

Lasagne opbouwen

Schep een dun laagje saus in een ovenschaal.

Leg daarop 2 lasagnevellen, een schep bolognesesaus (kwart), plakjes tomaat, paar el bechamel.

Weer 2 lasagnevellen, een schep bolognesesaus, paar el bechamelsaus

Weer 2 lasagnevellen, een schep bolognesesaus, plakjes tomaat, paar el bechamel.

De laatste 2 lasagnevellen, een schep bolognesesaus, en de rest van de bechamel

Lasagne in de oven

Zet de schaal in de oven en bak ca 30 minuten. Als de bechamel te snel bruin wordt dek af met aluminiumfolie. Haal de schaal uit de oven en laat 10 minuten staan. Garneer met wat peterselie en serveer.

Vegetarische lasagne met vleessmaak, zonder vega gehakt

 

Reageer, je e-mail wordt niet getoond