Recepten

Makkelijk pastarecept met spinazie

Spaghetti met spinazie & burrata

In deze spaghetti met spinazie & burrata zit ruim 150 gram groenten per persoon. Niet helemaal de aanbevolen hoeveelheid groenten per dag maar misschien meer dan je überhaupt zou denken. Het is ultiem en redelijk gezond comfortfood wat mij betreft. Deze simpele pastasaus wordt op smaak gebracht met ansjovisfilets, geloof me dat proef je echt niet! De saus krijgt er alleen een hartige smaak van. Wil je helemaal vegetarisch gaan vervang de ansjovis dan door 2 tl Japanse sojasaus. Nog zo’n enorme smaakmaker die ik vaak gebruik om vegetarische recepten een kick te geven. Het hele gerecht zet je in 20 minuten op tafel en is dus snel en makkelijk te maken.

Burrata of andere kaas?

Hier gebruik ik burrata, lekker vanwege de romige smaak. Maar je kunt net zo goed wat Parmezaanse kaas over deze pasta schaven. Allebei lekker.

Wat is pangrattato?

Dat zijn geroosterde en op smaak gebrachte broodkruimels. Ze geven recepten wat ‘bite’.  In dit recept gebruik ik panko als basis. Dat koop je in de supermarkt bij de Oosterse producten. Je kunt het ook zelf maken door een snee oud brood te verkruimelen in een keukenmachine of roosteren en handmatig klein maken. Overigens werkt paneermeel niet, die kruimels zijn te klein. De pangrattato heb ik op smaak gebracht met ansjovisolie. Die schepte ik uit het potje met ansjovisfilets wat hier altijd in de koelkast staat. Ook hier zul je geen vissmaak proeven maar alleen lekkere hartigheid. Toch geen fan? Olijfolie kan natuurlijk ook. Pangrattato is een prima alternatief voor geroosterde pijnboompitten. Die zijn tegenwoordig erg duur. Een budget vriendelijk alternatief dus.

Deze pasta is dus weer eens wat anders dan de Carbonara, bolognese of spinazie met zalm, kip of spekjes…

Meer lekkere pasta recepten

Pasta uit de oven met tomaat & mozzarella

Snelle pasta met zalm

Salade met orzo, tomaat & olijven

Ingrediënten

Voor 2 personen

Voorbereiding 10 min / kooktijd 10 min

 

150 gr spaghetti

2 tl olie

2 sjalotten

1 grote of 2 kleine tenen knoflook

2 ansjovisfilets (uit potje of blikje)

300 gr verse spinazie

100 ml kookzuivel 7% vetgehalte (vers of houdbaar maakt niet uit)

1/4e van een groentetablet (minder als je hele zoute gebruikt, Zonnatura is lekker)

Bol burrata of Parmezaanse kaas

 

Voor de pangrattato:

20 gr panko

2 tl ansjovisolie (uit het potje of blikje) of olijfolie

½ teen geperste knoflook

2 takjes peterselie, fijn gehakt inclusief (niet te dikke) stelen

Snufje zout

Spaghetti met spinazie & burrata

Bereiding

Pasta koken en saus maken

Breng een pan goed gezouten water aan de kook en snijdt ondertussen de sjalotten en knoflook fijn.

Bak in een hapjespan of grote koekenpan de sjalotten, knoflook en ansjovisfilets met 2 tl olie een paar minuten op laag vuur. De ansjovisfilets smelten een beetje weg. Voeg de spinazie in delen toe en laat helemaal slinken.

Kook ondertussen de spaghetti.

Doe de spinazie in een blender en voeg de kookzuivel en stukje bouillonblok toe. Blend helemaal glad. Voeg indien nodig nog een klein scheutje kookzuivel of water toe.

Pangrattato maken

Bak in dezelfde koekenpan de broodkruimels met de ansjovisolie en knoflook lichtbruin. Laat afkoelen op een bordje en meng met de peterselie. Breng op smaak met zout.

Giet de spaghetti af en meng driekwart van de saus door de spaghetti. Doe de rest in een kannetje (of alles door de pasta als je dat fijner vindt). Leg de burrata op de pasta en garneer met de pangrattato. Serveer meteen.

Makkelijk pastarecept met spinazie

Reacties

  1. Mieke says:

    februari 28th, 2023 at 3:46 pm (#)

    Super lekker de spaghetti met spinazie en buratta.
    Ik heb de spinazie fijngehakt ipv in de blender.

  2. Inge van Duijnhoven says:

    februari 28th, 2023 at 4:08 pm (#)

    Dat kan natuurlijk ook Mieke. Fijn dat je weer genoten hebt. Je bent echt een trouwe volger 🙂
    Hartelijke groet, Inge

Reageer, je e-mail wordt niet getoond