Busy & lazy

Doperwtenpuree feta dukkah & granaatappel

Doperwtenpuree feta dukkah & granaatappel

De basis van dit vegetarische recept is een lichte en luchtige puree van broccoli en doperwten. Ik combineerde deze doperwtenpuree met feta dukkah & granaatappel. Deed er ook nog wat pompoenpitten en macademianoten bij en toen was het compleet.

In Engeland is ‘pea puree’ een meer dan traditioneel gerecht wat veel gegeten wordt bij Fish & Chips. Wil je dat ook een keer proberen? Check dan dit recept met kabeljauw in een krokant jasje. Ik heb met deze puree nog een ander vegetarisch gerecht gemaakt met geroosterde tomaatjes, champignons en feta.

Waarom broccoli erbij?

Een puree met alleen maar erwten is wat zwaar en smaakt naar zetmeel. De toevoeging van broccoli maakt het licht en aangenaam. In deze puree zitten maar een paar aardappelen. Die zorgen snel voor verzadiging maar wil je liever wat minder koolhydraten? Laat ze dan gerust weg en doe er wat meer broccoli bij.

Zelf dukkah maken

Het is niet moeilijk. Zelf dukkah maken is een kwestie van noten, zaden en specerijen mengen en roosteren in de oven. Oorspronkelijk komt dukkah uit het Midden-Oosten. Ik combineer het ook met pompoensoep of strooi het over een schaaltje hummus. Heerlijk!

Meer puree recepten

Ik maak puree in alle smaken, gewoon omdat ik het superlekker comfortfood vindt.

Fluweelzachte aardappelpuree

Zoete aardappelpuree

Knolselderijpuree met appel

Bloemkoolpuree met limabonen

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voorbereiding 15 min / kooktijd 20 min.

1 recept puree van broccoli en doperwt + 100 gr extra doperwtjes

70 gr macademianoten

20 gr pompoenpitten

150 gr feta, in stukjes

100 gr granaatappelpitjes

2 el dukkah (of meer naar smaak)

Blaadjes van 2 takjes munt

Vegetarisch recept met groente puree

Bereiding

Maak de puree. Kook 100 gr doperwtjes extra met het recept van de puree mee. Houdt na het koken in totaal 150 gr doperwtjes apart en pureer de rest. Zie ook de uitleg bij de puree.

Doe de macademianoten samen met een ½ tl olie en ¼ tl grof zeezout in een koekenpan en rooster lichtbruin. Laat afkoelen op een vel keukenpapier. Hak grof.

Verdeel de puree over 4 borden,  garneer met de erwtjes en de rest van de ingrediënten.

Vegetarisch recept met groente puree

Reageer, je e-mail wordt niet getoond