Pinsa met gormas pesto & ham
Een pinsa zit een beetje tussen een pizza en focaccia in. Je eet het als lunch, snack of avondeten. Net waar je op dat moment trek in hebt. Ik vind het een fijne aanvulling op een borrelplank. In stukken snijden en iedereen kan meegenieten. Je kunt eindeloos variëren met de toppings. Denk aan je favoriete pizza en ga ermee aan de slag. Mijn versie proberen? Zou ik zeker ook doen want deze pinsa met gormas pesto & ham is onweerstaanbaar.
Wat is Gormas?
Gormas is een heel romige, niet te sterke, zachte blauwe kaas. Het is een combinatie van Gorgonzola en mascarpone. Super romig en smelt lekker weg op je pinsa. Geen liefhebber van blauwe kaas? Gebruik dan mozzarella of andere lekkere smeltkaas.
Pinsa zelf maken?
Het deeg kun je zelf maken maar ik doe dat niet. Geen geduld voor. En de pinsa die je in de supermarkt koopt smaakt prima. Daarmee blijft het ook een lekker makkelijk recept.
Welke topping op de pinsa?
Zoals ik al zei, er kan heel veel. Hieronder wat suggesties voor je:
Vega pinsa: rode pesto, semi gedroogde tomaatjes, cherrytomaatjes, zwarte olijven, mozzarella (favoriet van Maxime onze dochter).
Pinsa met vis: tomatensaus (passata met basilicum), tonijn, geraspte kaas, kappertjes, oregano en rode ui.
Pinsa of Piadine?
Een andere lekkere lunch of snack is een piadine of piadina. Een soort Italiaanse wrap. Daar heb ik ook een lunchrecept mee gemaakt.
Meer lekkere lunchrecepten
Gezonde tonijnsalade met appel
Bagel hummus van doperwt en zalm
Boterham pastrami met zoetzure rode kool
Ingrediënten
Voor 2 personen
Voorbereiding 5 minuten / bereiding 5 minuten
2 pinsa’s
4 el groene pesto
150 gr Gormas
50 gr lekkere gerookte ham (of meer naar smaak)
Handje rucola
Halve el olijfolie
Snuf grof gemalen zeezout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200c hetelucht
Besmeer de pinsa’s met de pesto en beleg met de Gormas en ham. Je kunt de ham ook achteraf op de pinsa leggen als je dat lekkerder vindt.
Pinsa bakken in de oven
Bak ca 6 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de pinsa’s uit de oven en bestrooi met wat rucola. Druppel er wat extra vergine olijfolie overheen en bestrooi met een heel klein beetje zout. Leg op een plank en snijd in stukken.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond