Gezonde tonijnsalade met appel
Zoek je een lekkere tonijnsalade met appel en zonder mayonaise waar je zonder schuldgevoel van kunt genieten? Dan ben je hier aan het juiste adres. Dit recept is mager en gezond en maak je met Griekse yoghurt en allerlei lekkere ingrediënten zoals dille, augurkjes en lente-ui. Voeg er zelf nog een gekookt ei aan toe als je daar zin in hebt. Deze salade is lekker als hapje op een blaadje romaine sla, met een toastje of als lunch op een broodje, boterham of cracker. Natuurlijk ook geschikt voor een borrelplank!
Gezonde tonijnsalade
In de meeste tonijnsalades wordt mayonaise gebruikt. Om het zo gezond mogelijk te houden heb ik in dit recept alleen Griekse yoghurt toegevoegd. Dat maakt het lekker fris en het bevat weinig calorieën. Je mist de mayonaise echt niet. Omdat er alleen yoghurt in zit laat de salade wel sneller wat vocht los. Dit kun je gewoon weer doorroeren. De salade is twee dagen houdbaar. Daarna loopt de smaak terug. Liever opnieuw vers maken dan…
Meer gezonde recepten
Garnalen met pittige tomatendip
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voorbereiding 10 minuten / bereiding 10 minuten
100 gr dikke Griekse yoghurt
1 tl honing
2 tl mosterd
½ tl grof gemalen zout
¼ tl grof gemalen peper
Snufje cayennepeper (optioneel voor meer pit)
1 el citroensap
50 gr augurk, in kleine blokjes
1 blikje tonijn op olie (of water voor nog gezondere versie)
Halve zoete appel, geschild in kleine blokjes
5 gr dille, fijn gesneden incl dunne stelen
1 lente-ui, in dunne plakjes
Klein sjalotje, heel fijn gesnipperd
1 el kappertjes, fijn gehakt
Bereiding
Meng de yoghurt met het citroensap, mosterd, honing, zout, peper en eventueel cayennepeper. Giet de olie uit het blikje tonijn en breek de vis in stukjes. Schep alle andere ingrediënten door de yoghurt en meng door elkaar.
Serveer op toast, brood of sla
Haal de blaadjes los van een romaine stronkje en schep een lepel salade op het slablaadje. Of neem een broodje, boterham of cracker. Garneer eventueel met wat extra dille.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond