Broodje pastrami met zoetzure rode kool
Broodje pastrami met zoetzure rode kool. Wie heeft er niet van gehoord….. ‘A Pastrami sandwich please..’ In menig Amerikaanse film komt het broodje pastrami voorbij. Toch komt dit gerookte en gepekelde rundvlees oorspronkelijk uit Roemenië. Het zal ongetwijfeld door immigranten meegenomen zijn naar ‘de nieuwe wereld’. Hier is pastrami helaas nooit een grote hit geworden. Jammer want het is lekker broodbeleg.
Ingelegd zuur
Traditioneel wordt pastrami geserveerd met ingelegd zuur zoals augurk. Dat bracht mij op de gedachte om het te combineren met mijn zoetzure rode kool. En die smaken blijken wonderwel te combineren. Daarmee heb je niet alleen een lekker maar ook gezond broodje want je krijgt meteen een portie groenten binnen. Een prima lunch recept dus.
Pastrami of rosbief
Hier kun je pastrami niet overal krijgen. Toevallig heeft mijn slager Evert Tebak in Nuenen het wel. En meneer Wateetons biedt regelmatig een cursus aan om het zelf te leren maken. Er is dus hoop. Mocht je pastrami nou niet kunnen krijgen of het niet lekker vinden gebruik dan rosbief. Ook lekker vlees. De meningen waren hier verdeeld. 2 voorkeur voor pastrami, 1 voorkeur voor rosbief…
Meer zoetzure groenten
Wij zijn dol op zelf zoetzuur maken en ik experimenteer dan ook volop. Op de site vind je dan ook verschillende soorten ingelegde groenten (met bijpassende gerechten) zoals:
Radijsjes met mosterd- en venkelzaad
Rode bieten met appelciderazijn, mosterdzaadjes en laurier
Of een snelle variant van komkommer die in 10 minuten klaar is.
Meer lekkere lunch recepten
Saucijzenbroodje met gehakt & zuurkool
Pastasalade gerookte kip & appel
Ingrediënten
Voor 1 persoon
Voorbereiding 5 minuten (excl zoetzuur maken)/ bereiding 5 minuten
2 sneden lekker (zuurdesem) brood, of een lekker broodje
Flinke lik milde Franse mosterd
Aantal plakken pastrami of rosbief
Flinke schep zoetzure rode kool
Optioneel: handje tuinkers
Bereiding
Tip vooraf: Wil je een boterham of broodje meenemen? Doe dan de rode kool in een apart bakje en leg het pas op je pastrami als je gaat eten. Anders wordt het brood zacht.
Rooster eventueel de sneden brood eerst. Besmeer de boterhammen of het broodje royaal met mosterd. Beleg met de pastrami of rosbief. Schep de rode kool erop en garneer met de tuinkers. Geniet!!
Reageer, je e-mail wordt niet getoond