Bagel met hummus van doperwt & zalm
Bagel met hummus van doperwt & zalm. Lunchtime….! Soms heb je even zin in wat anders dan de standaard boterham met kaas. Maak dan eens een bagel met doperwtenhummus en zalm. De hummus maak je in 10 minuten en kun je natuurlijk prima van tevoren voorbereiden. Hier blijft een schaaltje nooit lang staan want met wat flatbread toast is het ook een heerlijk borrelhapje. Helemaal als je het aankleedt met wat dukkah.
Hummus is gezond
De voordelen van kikkererwten kennen we inmiddels wel. Veel vezels, eiwitten en mineralen. Voeg er nog wat extra peulvruchten aan toe zoals doperwten en je zit helemaal goed. Hoewel doperwten meestal gerekend worden tot groenten vallen ze onder de categorie peulvruchten.
Waar komt de bagel vandaan?
Oorspronkelijk komt de bagel uit Polen en is door immigranten meegenomen naar de VS. Omdat bagels worden gebakken zonder boter hebben ze een gezond(er) imago. De mogelijkheden met bagels zijn eindeloos maar gerookte zalm is wel een echte klassieker.
Meer lunch recepten
Spread cannellinibonen & gegrilde paprika
Ingrediënten
Voor 2 bagels
2 bagels
½ recept doperwtenhummus
2 flinke plakken gerookte zalm
Paar takjes koriander
Vegetarische variant: deze bagel is ook lekker met doperwtenhummus, komkommer en wat takjes dille.
Bereiding
Bak de bagels volgens de aanwijzing op de verpakking. Het is lekker als de binnenkant wat krokant is dus snijdt ze eventueel nog door, besmeer met wat olijfolie en rooster even onder de grill.
Besmeer de onderste helft met de doperwtenhummus en beleg met de zalm. Garneer met wat koriander.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond