Pesto in 5 minuten
Eenmaal de smaak van zelfgemaakte pesto geproefd? Dan wil je nooit meer anders. En waarom zou je ook? Deze pesto maak je in 5 minuten. In de koelkast kun je een potje verse pesto ongeveer een week bewaren. Zorg er dan wel voor dat je er na gebruik een klein laagje olijfolie op giet. Dat gaat het bederf tegen.
Pesto van basilicum
Klassieke pesto wordt gemaakt met parmezaan, pijnboompitten en veel verse basilicum. Maar er zijn meer smaken te bedenken. Wat dacht je van pesto van koriander? Ook heerlijk en veelzijdig.
Pasta pesto
Het bekendste gerecht is misschien wel pasta pesto. Aangevuld met kip, tonijn, rucola, erwtjes, olijven, zongedroogde tomaten, you name it… De mogelijkheden zijn eindeloos. Toch kun je pesto op meer manieren gebruiken. Smeer eens een laagje pesto op een boterham met kipfilet. Of voeg een lepel pesto toe aan een omelet met spinazie en geitenkaas.
Ingrediënten
Voor 1 pot pesto
Voorbereiding 2 minuten / bereiding 3 minuten
60 gr basilicum (is ongeveer de hoeveelheid van een plantje), gebruik zowel blad als steel
1 teen knoflook, grof gehakt
30 gr pijnboompitten
40 gr Parmezaanse kaas, grof geraspt
70 ml olijfolie
½ tl grof gemalen zeezout
Grof gemalen peper, naar smaak
Reageer, je e-mail wordt niet getoond