Recepten

Gezonde muffins met havermout & blauwe bessen

Gezonde muffin met havermout & blauwe bessen

Gezonde muffin met havermout & blauwe bessen. Dit zijn licht zoete, luchtige en gezonde muffins voor mensen die snel willen ontbijten of op hun gewicht letten maar wel iets lekkers bij de koffie of thee willen. Ze zijn glutenvrij en dat is voor veel mensen ook fijn. Naast banaan zitten er ook blauwe bessen in en ik leg er in het seizoen een plakje verse vijg op. Dat maakt het echt af.

Hoe wordt de muffin gemaakt?

De gezonde basis is Griekse yoghurt, havermout, amandelmeel en banaan. Daarom kun je ze ook gerust als ontbijtmuffin eten. Daar is echt niks mis mee… Ik neem ze vaak als tussendoortje om een uur of vier s ’middags. Dan kan ik weer even door tot het avondeten.

Muffins invriezen

Je kunt deze ontbijtmuffins prima invriezen en weer ontdooien. Maak dus gerust een portie van 12 stuks. Heb je altijd wat achter de hand.

Andere gezonde recepten

Op zoek naar tussendoortjes of borrelhapjes die verantwoord zijn?

Probeer dan deze:

Yoghurt met aardbeien en pistache

Geroosterde kikkererwten

Garnalen in pittige tomatendip

Mango salsa met tomaat & paprika

Aardbeien met chocolade & pistache

Ingrediënten

Voor 6 stuks

Voorbereiding 15 minuten / bereiding 30 minuten

50 gr Griekse yoghurt

2 eieren (M)

75 gr havermout + extra als topping

50 gr amandelmeel

1 banaan (rijp)

Snufje zout

1 tl honing

1 tl vanille-extract

¾ tl kaneel

1 tl bakpoeder

100 gr bosbessen

Flinke vijg (in het seizoen)

Ontbijtmuffins met havermout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180C hetelucht.

Doe alle ingrediënten in een blender (yoghurt en ei als eerste onderin), behalve de bessen/plakjes vijg, en mix glad. Laat 10 minuten staan.

Vorm wel of niet invetten

Neem een siliconen muffinvorm (niet invetten) of vet een antiaanbak muffinvorm in. Schenk de muffinmix in 6 vormpjes. Duw de bessen in de vormpjes en beleg een paar muffins met een plakje vijg. Bestrooi de rest met wat havermout (of geen topping). Tip: als je een beetje suiker prima vindt strooi dan als laatste een snufje (riet)suiker bovenop de muffin. Je hebt niet meer dan 1 ruime tl nodig voor 6 muffins. Dat beetje extra zoetheid is wel lekker…

Muffins bakken in de oven

Bak ca. 30 minuten in de oven. Dek af met aluminiumfolie als ze te donker worden. Zet de muffin vorm op een rooster en laat 10 minuten afkoelen voordat je de muffins uit de vorm haalt.

Gezond tussendoortje voor bij de thee of koffie

Reacties

  1. Monique Slaats says:

    januari 23rd, 2024 at 3:23 pm (#)

    Lekker! Ik ga deze zéker maken! De vijg lijkt mij een lekkere toevoeging!

  2. Inge van Duijnhoven says:

    januari 23rd, 2024 at 3:35 pm (#)

    Echt een prima muffin en de vijg is inderdaad lekker. Mijn favoriet…

Reageer, je e-mail wordt niet getoond