Garnalen pittige tomatendip
Makkelijk, gezond en snel klaar. Deze garnalen met pittige tomatendip zet je zo op tafel. Lekker bij een glas wijn of als onderdeel van een borrelplank. Dit hapje kun je ook goed combineren met bijvoorbeeld de escabeche of muhammara.
Een borrelplank maken
Wil je een mooie borrelplank maken? Varieer dan en behalve deze garnalen met pittige tomatendip nog andere vis, vlees, kaas en vegetarische hapjes op je plank. Een voorbeeld voor een grote plank vind je met deze borrelplank XXL. Is ook nog eens snel klaar want het meeste haal je zo in huis.
Garnalen voorgekookt of niet?
Je kunt natuurlijk zelf de garnalen pellen en snel dichtschroeien in een hete pan. Dan zijn ze verser dan vers en heerlijk. Mocht je de tijd hebben dan zou ik dat zeker doen.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voorbereiding 5 minuten / bereiding 5 minuten
16 grote garnalen, voorgekookt
2 el olijfolie
1 sjalot, gesnipperd
1 lange rode peper, zaadjes en zaadlijst verwijderd, fijn gesneden
10 gr verse gember, geraspt
10 gr platte peterselie, alleen het blad, fijngesneden
2 rijpe tomaten, in blokjes
Sap van 1 limoen
1 tl tomatenpuree
Zout en peper
Snuf cayennepeper
Bereiding
Doe alle ingrediënten behalve de garnalen, cayennepeper en olijfolie in een kom of keukenmachine. Pureer (keukenmachine of staafmixer) en voeg ondertussen de olijfolie in een dun straaltje toe. Schenk de dip in een kommetje.
Leg de garnalen op een schaal en bestrooi licht met cayennepeper. Serveer met de dip.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond