Mango salsa met tomaat en paprika
Mango salsa met tomaat en paprika. Een heerlijk hapje voor bij je borrelplank. Het is gezond en snel klaar. Lekker fris door de limoen en met een beetje pit van cayennepeper. Salsa’s zijn oorspronkelijk afkomstig uit de Latijns-Amerikaanse keuken. Ze zijn vaak pittig van smaak en worden gemaakt met rauwe ingrediënten.
Maar Salsa heeft meer betekenissen… Het is ook een muziekstijl die ontstaan is uit Amerikaanse jazz en de Cubaanse ‘Son’. Die laatste is een combinatie van Spaanse liederen en gitaarmuziek en Afrikaanse ritmes met percussie-instrumenten. En we kennen natuurlijk de Salsa als dans. Oorspronkelijk uit Cuba maar veel landen hebben hun eigen stijl ontwikkeld.
Meer borrelhapjes…
Natuurlijk heb ik meer hapjes waarmee jij een borrel helemaal aan kunt kleden! Wat dacht je van:
Bitterballen gevuld met geitenkaas
Crackers met kaas, noten & honing
Nog niet genoeg?
Ga dan voor de ultieme borrelplank XXL!
Toch nog op zoek naar iets anders om de ‘mango salsa met tomaat & paprika’ mee te combineren? Ga naar de pagina TO SHARE, daar staan alle hapjes op een rijtje…
Ingrediënten
Voldoende voor 6 kleine glaasjes.
Voorbereiding 10 minuten / bereiding 5 minuten
1 mango
2 tomaten
½ rode paprika
1 limoen
Snufje cayennepeper
Paar takjes koriander
Bereiding
Schil de mango en snijd in kleine blokjes. Doe in een kom. Snijd de tomaten in vieren en verwijder het zaad. Snijd vervolgens in kleine blokjes evenals de paprika. Voeg toe aan de mango. Voeg de rasp en sap van 1 limoen toe samen met een klein snufje cayennepeper en wat zout. Garneer met de koriander.
klik op de foto voor een vergroting
Reageer, je e-mail wordt niet getoond