Recepten

Ontbijt yoghurt met aardbeien

Yoghurt ontbijt met aardbeien

Yoghurt ontbijt met aardbeien. Als de aardbeien in het seizoen zijn eten wij ze dagelijks hier. Meestal ’s ochtends in de yoghurt met wat gehakte noten erbij. Het is een snel, verzadigend en gezond ontbijt. Maar waarom de aardbeien niet eens op een andere manier? Met nog meer smaak…

Fruit uit het seizoen

In dit recept gebruik ik aardbeien maar je kunt natuurlijk volop variëren met bosbessen, bramen of frambozen. En wat te denken van appel, kaneel en walnoot? Heerlijk in de winter. Pocheer de appels dan tot ze zacht zijn maar niet helemaal uit elkaar vallen want dan krijg je appelmoes.

Deze vruchtencoulis kun je gerust voor een paar dagen voorbereiden en in de koelkast bewaren. En natuurlijk is het niet alleen lekker als ontbijt maar ook heerlijk over een bolletje ijs als nagerecht.

Uitgebreid ontbijt

Wil je dit recept uitbreiden? Voeg er dan mijn granola, zaadjes, of andere noten aan toe. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Feestelijk ontbijt

Er staan meer ‘feestelijke’ ontbijtjes op de site waaronder deze Griekse yoghurt met sinaasappelcurd of American pancakes met bosvruchten. Een snelle smoothie kan natuurlijk ook…

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voorbereiding 5 minuten / bereiding 10 minuten

600 gr Griekse yoghurt (10% vet)

400 gr aardbeien

60 gr pistachenoten gedopt, ongezouten, grof gehakt

Ca 40 ml water

Optioneel: 1 el honing (als de aardbeien nog niet zo zoet zijn)

Optioneel: extra granola

Gezond ontbijt met fruit en noten

Gezond ontbijt met yoghurt fruit en noten

Bereiding

Maak de aardbeien schoon en snijd in stukken. Doe in een pannetje met 40 ml water en breng aan de kook. Laat zachtjes pruttelen tot de aardbeien zacht zijn. Stamp of prak nu zo grof of fijn als je wilt. Proef en voeg eventueel wat honing toe. Gebruik warm of laat afkoelen.

Doe de yoghurt in kommetjes en schep de aardbeien met saus erop. Garneer met de noten.

Ontbijt yoghurt met aardbeien

Reageer, je e-mail wordt niet getoond