Yoghurt ontbijt met aardbeien
Yoghurt ontbijt met aardbeien. Als de aardbeien in het seizoen zijn eten wij ze dagelijks hier. Meestal ’s ochtends in de yoghurt met wat gehakte noten erbij. Het is een snel, verzadigend en gezond ontbijt. Maar waarom de aardbeien niet eens op een andere manier? Met nog meer smaak…
Fruit uit het seizoen
In dit recept gebruik ik aardbeien maar je kunt natuurlijk volop variëren met bosbessen, bramen of frambozen. En wat te denken van appel, kaneel en walnoot? Heerlijk in de winter. Pocheer de appels dan tot ze zacht zijn maar niet helemaal uit elkaar vallen want dan krijg je appelmoes.
Deze vruchtencoulis kun je gerust voor een paar dagen voorbereiden en in de koelkast bewaren. En natuurlijk is het niet alleen lekker als ontbijt maar ook heerlijk over een bolletje ijs als nagerecht.
Uitgebreid ontbijt
Wil je dit recept uitbreiden? Voeg er dan mijn granola, zaadjes, of andere noten aan toe. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Feestelijk ontbijt
Er staan meer ‘feestelijke’ ontbijtjes op de site waaronder deze Griekse yoghurt met sinaasappelcurd of American pancakes met bosvruchten. Een snelle smoothie kan natuurlijk ook…
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voorbereiding 5 minuten / bereiding 10 minuten
600 gr Griekse yoghurt (10% vet)
400 gr aardbeien
60 gr pistachenoten gedopt, ongezouten, grof gehakt
Ca 40 ml water
Optioneel: 1 el honing (als de aardbeien nog niet zo zoet zijn)
Optioneel: extra granola
Bereiding
Maak de aardbeien schoon en snijd in stukken. Doe in een pannetje met 40 ml water en breng aan de kook. Laat zachtjes pruttelen tot de aardbeien zacht zijn. Stamp of prak nu zo grof of fijn als je wilt. Proef en voeg eventueel wat honing toe. Gebruik warm of laat afkoelen.
Doe de yoghurt in kommetjes en schep de aardbeien met saus erop. Garneer met de noten.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond