Geroosterde kikkererwten
Het is een lekkere snack en deze geroosterde kikkererwten zitten ook nog eens bomvol mineralen, vezels en eiwitten. De meeste mensen eten kikkererwten in de vorm van hummus. Maar geroosterd zijn ze een goed alternatief voor borrelnootjes. Een gezond borrelhapje dus.
Roosteren met specerijen
Kikkererwten hebben van zichzelf een romige en wat nootachtige smaak. Rooster ze vooral met specerijen om de kikkererwten extra lekker te maken. Anders blijven ze geroosterd wat vlak van smaak. In dit recept heb ik komijn en koriander gebruikt. Probeer ook eens (gerookt) paprikapoeder, kerrie of za-ataar.
Topping over soep of salade
Geroosterde kikkererwten zijn ook een prima topping voor over je salade of soep. Of strooi ze over deze couscous met spinazie, tomaat en feta.
Meteen opeten
Helaas worden de kikkererwten zacht als je ze in een bewaardoosje doet. Meteen opeten dus…
Ingrediënten
Voorbereiding 5 minuten / bereiding 30 minuten
Een blik kikkererwten (ca 400 gr, uitgelekt en afgespoeld)
1 tl komijn
2 tl koriander
0,5 tl cayennepeper (of minder als je niet van spicy houdt)
2 el olijfolie
Sap van een halve limoen
1 tl grof gemalen zeezout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200C.
Meng alle ingrediënten in een mengkom en zorg dat de kikkererwten goed bedekt zijn. Verspreid op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Rooster de kikkererwten 20 minuten en schud ze dan een keer om. Rooster nog 10 minuten. Let op: elke oven werkt anders dus kijk regelmatig of ze niet te bruin worden. Dan de temperatuur iets verlagen.
Schuif het bakpapier van de bakplaat en laat afkoelen op het aanrecht.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond