Cannelloni met gehakt en kaas
Lekker retro deze cannelloni met gehakt en kaas. Het recept kom je bijna niet meer tegen dus ik dacht, ik gooi m er eens in. Veel liefhebbers van pasta maken geen cannelloni. Geen idee waarom, want het is makkelijk, heerlijk en ziet er mooi uit. Het enige wat je extra nodig hebt is een spuitzak en die koop je tegenwoordig op een rol vanaf 10 stuks. Deze cannelloni is echt comfortfood. Pasta op zijn allerbest. Vol van smaak en romig. Heel goed voor te bereiden voor een etentje en heel geschikt als buffetgerecht. Hoe je een buffet voor een grote groep samenstelt lees je in mijn blog ‘koken voor grote groepen, hoe doe je dat?’
Hoeveel per persoon?
De hoeveelheid in dit recept is voldoende voor 4 tot 6 personen als hoofdgerecht, afhankelijk of je er brood en een salade bij serveert (en of je een grote pasta-eter bent). Wil je de cannelloni voorbereiden en later in de oven schuiven? Schep dan alleen de tomatensaus op de bodem, leg de cannelloni’s erop en zet de rest apart. Schep de tomatensaus en geraspte Parmezaan pas over de cannelloni vlak voor deze de oven in gaat. De saus kun je trouwens prima invriezen.
Meer pasta recepten
Op de site staan makkelijke recepten en gerechten die iets meer tijd vragen. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze:
Ingrediënten
Voor 4 tot 6 personen
Voorbereiding 20 minuten / bereiding 45 minuten (incl oventijd)
Olijfolie
75 gr pancetta, in hele kleine blokjes-reepjes
400 gr rundergehakt
1 ui, heel fijn gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
2 el tomatenpuree
75 gr bospeen, grof geraspt
75 gr bleekselderij, harde draden verwijderd en heel fijn gesneden
150 ml rode wijn
Snuf nootmuskaat
200 gr mozzarella, in kleine blokjes
200 gr ricotta
50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
2 blikken gepelde tomaten
1,5 tl oregano, gedroogd
1 laurierblad
20 buisjes Cannelloni
Grof gemalen peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180C hetelucht
Gehakt bakken en groenten stoven
Verhit 1 tl olie en bak de pancetta zachtjes bruin. Voeg dan het gehakt toe en bak rul en bruin. Schep het vlees uit de pan (als je gehakt veel vocht heeft losgelaten dan haal je dat ook uit de pan). Voeg evt wat olie of boter toe en bak de ui, knoflook, wortel, bleekselderij met de tomatenpuree in 5 minuten zachtjes gaar. Doe het vlees terug in de pan.
Afblussen met wijn
Blus het gehaktmengsel af met 150 ml rode wijn. Voeg de nootmuskaat toe en laat een paar minuten zachtjes inkoken tot het mengsel bijna droog is. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de blokjes mozzarella en ricotta toe aan het gehaktmengsel en roer door. Proef of er nog peper en zout bij moet.
Tomatensaus maken
Verwarm de gepelde tomaten met het laurierblad, oregano en 1 tl grof zeezout. Laat 5 minuten inkoken en verwijder het laurierblad. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus.
Schep een dunne laag tomatensaus in een ovenschaal. Vul een spuitzak* met het gehakt en vul de buisjes cannelloni (als de spuitzak heet is even een pannenlap gebruiken of het mengsel af laten koelen). Leg in de ovenschaal.
Schenk de rest van de tomatensaus over de Cannelloni en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Oventijd
Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven.
Tip: Zet de lege spuitzak in een hoge beker en vouw de rand om, dan kun je makkelijk vullen.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond