Ravioli met Marokkaans stoofvlees
Een ongebruikelijke combinatie maar onweerstaanbaar lekker! Deze ravioli aten wij in Marrakesh bij Terrasse des Epices. Een echte aanrader als je deze stad gaat bezoeken! Lees erover in mijn blog Marrakesh, mysterieuze medina’s.
De smaak van de ravioli heb ik proberen na te bootsen in dit gerecht. Het is een echt fusion gerecht waarbij zowel de Mediterraanse als Arabische keuken aan bod komt.
De bijbehorende recepten voor pasta en het Marokkaans stoofvlees staan ook online. Trek er een paar (weekend)uurtjes voor uit en eet een ravioli zoals je het nog niet geproefd hebt!
Ravioli en saus invriezen
Ik heb het uitgeprobeerd en je kunt de ravioli en de saus prima vooraf maken in invriezen. Ontdooi de ravioli wel voordat je deze gaat koken.
Ingrediënten
Recept voor 4 tot 6 ravioli’s per persoon
Voorbereiding 30 minuten (excl zelf pasta maken en bereiding stoofvlees) / bereiding 10 minuten
Cress of kiemgroenten
Olijfolie
* De hoeveelheid stoofvlees is teveel voor deze pasta. Gebruik de rest voor een andere dag en serveer met couscous.
Bereiding
Maak de pasta en het stoofvlees volgens recept. Laat het stoofvlees afkoelen, dat werkt makkelijker.
Ravioli vullen
Voor ca 24 ravioli’s heb je de helft van het vleesrecept nodig. Haal de stukjes vlees uit de saus, maak wat kleiner indien nodig, en leg apart.
Om de ravioli te maken leg je een lange dunne reep pastadeeg op je met bloem bestoven aanrecht (zie ook werkwijze pastarecept). Schep op het vel, met voldoende tussenruimte, een el stoofvlees (vooral vlees, niet teveel saus). Leg er een tweede vel bovenop en steek je ravioli uit met een steker (of een stevig glas). Als je een glas gebruikt de randen goed aandrukken zodat de vulling er niet uitloopt tijdens het koken. Voor dit recept heb ik een ravioli uitsteker van 7 cm. gebruikt.
Verwarm de saus. Kook de ravioli’s in ca. 5 minuten gaar. Schep een laagje saus in een bord. Leg er 4 tot 6 ravioli’s in. Garneer met wat cress of kiemgroenten en een paar druppels olijfolie. Serveer.
Ravioli invriezen
Of vries de pasta in. Gebruik een goed afgesloten bakje of zakje om vriesbrand te voorkomen. Ontdooi voor gebruik. De kooktijd is dan, afhankelijk van de dikte, 4 tot 5 minuten.
april 10th, 2020 at 10:04 am (#)
Beloof ik voor ieder recept een kh-arme variant te bedenken, kom jij met pasta. Dat is nu echt iets waar geen alternatief voor is. Maar … ik ga de uitdaging aan!
april 12th, 2020 at 12:08 pm (#)
Spannend, in ben benieuwd!