Snelle pasta met zalm
Snelle pasta met zalm. Wie wil er met een volle agenda doordeweeks niet binnen 15 minuten klaar zijn met koken? Zeker als je nog gaat sporten of het kroost naar de voetbaltraining moet brengen. Dan is deze snelle pasta met zalm een uitkomst. Lekker, voldoende groenten en een allemansvriend.
Verse kruiden
In mijn recepten gebruik ik vaak verse kruiden en specerijen. Ze liften een gerecht daarmee snel naar een hoger niveau, zonder extra moeite. Ook bij deze pasta is dat het geval. De hoeveelheid dille en peterselie klinkt misschien veel maar het verandert de smaak enorm. En zelfs een gerecht wat in 15 minuten op tafel staat mag lekker smaken toch?
Kookzuivel, wat is dat?
Met kookroom kun je snel een lekkere saus maken. Maar meestal heeft kookroom een vetpercentage van 20 tot 35%. Erg vet en calorierijk dus. Gebruik voor dit recept ‘kookzuivel’ met een vetpercentage van 7%. Lekker mager, smaakt en werkt prima! Je vindt het in pakjes van ca. 200 ml in de koelvitrine bij de melk- en roomproducten.
Meer makkelijke pastarecepten…
Zin in meer pasta? Kijk hier…
Pasta uit de oven met tomaat & mozzarella
Ravioli met Marokkaans stoofvlees (is heerlijk, wel wat meer werk)
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voorbereiding 5 minuten / bereiding 10 minuten
200 gr penne (of een andere pastasoort)
Olie/boter
1 sjalot
1 teen knoflook, fijn gehakt
2 courgettes
200 gr doperwten (diepvries)
200 ml kookzuivel 7% vetgehalte
15 gr dille, fijn gesneden (dunne stelen ook gebruiken)
15 gr bladpeterselie, fijn gesneden (dunne stelen ook gebruiken)
Sap van een halve citroen
100 gr gerookte zalmblokjes
Grof gemalen peper en zeezout
Optioneel: Geschaafde Parmezaanse kaas
Bereiding
Pasta koken in gezouten water
Kook de penne in gezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd ondertussen de sjalot en knoflook. Verhit een el olie/boter in een hapjespan en stoof de ui met de knoflook in 2 minuten zachtjes gaar.
Courgette snijden en stoven
Was de courgette en snijd in vier lange repen. Verwijder eventueel het hart (kan soms wat bitter zijn). Snijd de lange repen in schuine stukjes.
Doe de courgette in de hapjespan en stoof 5 minuten. Doe dan de kruiden, doperwten en kookzuivel erbij. Laat op laag vuur 3 minuten zachtjes garen/pruttelen.
Op smaak brengen
Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht. Doe de pasta bij de groenten, voeg het citroensap toe en schep goed door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe als je meer saus wilt.
Schep op de borden en garneer met de gerookte zalm en eventueel Parmezaanse kaas.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond