Muffins geitenkaas & abrikoos
Hartige muffins konden mij nooit zo bekoren. Tot ik tijdens een bezoek aan Londen bij Ottolenghi in Islington voor het eerst een hartige muffin proefde. Deze zat bomvol verse kruiden en was licht en luchtig. Daardoor geïnspireerd heb ik mijn eigen versie gemaakt. Deze muffins geitenkaas en abrikoos zijn bijna net zo licht en luchtig en zowel warm als koud lekker. Een goed alternatief voor de lunch en samen met een salade met verse kruiden ook nog eens gezond.
Muffins komen oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. De Engelse muffins, gemaakt met gist, zie je vaak bij een afternoon tea.
Recepten met lunchgerechten
Toast met cannellinispread en geroosterde paprika
Ingrediënten
Voorbereiding 20 minuten / bereiding 20 minuten
Voor ca. 12 stuks
250 gr bloem
1 tl baking soda (in zakjes van 1 tl verkrijgbaar bij de supermarkt)
2tl bakpoeder
1 tl zout, en wat peper naar smaak
1 ei
80 ml zonnebloemolie
250 ml karnemelk
160 gr zachte geitenkaas, in stukjes
12 gedroogde abrikozen, in hele kleine stukjes
3 el verse tijmblaadjes (of 1,5 el gedroogd tijmblad)
Handje amandelschaafsel
Bereiding
Muffinvorm met bakpapier
Verwarm de oven voor op 170C. Vet een muffinplaat in bekleed met bakpapier. Maak de papiertjes hoog want de muffins zullen rijzen. Neem bijvoorbeeld een stukje bakpapier van ca 12×12 cm en duw dat met een potje in het vormpje.
Ingrediënten mengen
Zorg dat alle ingrediënten gesneden zijn en klaar staan. Doe de bloem, zout, peper, bakpoeder en baking soda in een kom en meng goed. Meng in een tweede kom de olie, ei en karnemelk. Voeg dit aan de bloem toe en spatel door elkaar. Niet teveel roeren, er zitten klonten in het beslag, dat hoort zo.
Verdeel de abrikozen en tijm over het beslag en spatel dit er met een paar bewegingen doorheen. (het is nu echt dik en klonterig). Schep het beslag in de vormpjes en duw de stukjes geitenkaas in het beslag. Strooi wat amandelschaafsel over de bovenkant.
Muffins bakken
Bak de muffins in ca 20/25 minuten goudbruin en gaar. Haal ze uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond