Spread cannellinibonen & gegrilde paprika
Met deze spread van cannellinibonen met gegrilde paprika kun je alle kanten op. Hij is in 5 minuten klaar. Lekker op geroosterd zuurdesembrood. Super smaakvol voor de lunch of als aanvulling op je borrelplank.
Het is een sterk vereenvoudigde versie van Ottolenghi’s cannellinibonen met geroosterde paprika’s. Voor als het weken van bonen en het zelf roosteren van paprika’s even teveel werk is… Het origineel vind je trouwens in Ottolenghi’s ‘Het Kookboek‘.
Lekkere lunchrecepten
Eens iets anders maken dan een boterham? Probeer dan deze frittata, makkelijk te maken en lekker met een simpele salade erbij.
Heb je wel eens een hartige muffin gemaakt? Deze muffins met geitenkaas en gedroogde abrikozen zijn licht en luchtig.
Ingrediënten
Voorbereiding 5 minuten / bereiding 10 minuten
1 blik cannellinibonen
2 tenen knoflook, geperst
1 pot goede kwaliteit gegrilde paprika’s
Sap van 1 citroen
1 bosui
Zout en peper
Olijfolie
Brood (zuurdesem of rustiek volkoren)
Bereiding
Spoel de cannellinibonen af en doe met de knoflook, zout en peper in een maatbeker. Voeg de helft van het citroensap en 2 eetlepels olijfolie toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Voeg naar smaak nog citroensap, zout en peper en eventueel een klein scheutje olie toe.
Bestrijk een paar dikke sneden brood met olijfolie en rooster ze in de oven op 180C. Haal ze uit de oven en bestrooi met zout. Smeer een lekkere laag cannellinibonenspread op het brood en beleg met repen gegrilde paprika. Garneer met wat bosui. Strooi er nog wat grof zeezout overheen.
Tip: Staafmixer
Reageer, je e-mail wordt niet getoond