Zomer salade ananas & komkommer
Wat mij betreft kun je deze zomersalade met ananas en komkommer eten bij deze Aziatische kip uit de oven maar net zo goed bij een BBQ. Welk stukje vlees of vis jij ook op de barbecue legt, deze salade zal er heerlijk bij smaken. De verrassing in deze salade is de vers geraspte gember. Die zorgt voor een lekkere kick.
Wanneer is een ananas rijp?
Hoe weet je of een ananas rijp is? De enige manier om dat te testen is ruiken aan de onderkant. Zodra een ananas rijp is dringt de geur daar naar buiten. Dus trek niet aan de blaadjes wat je ook wel leest… Het is een beetje jammer dat de ananas die wij hier eten helemaal onrijp geplukt wordt. De volle smaak die je proeft in landen waar de ananas van nature groeit kom je hier bijna niet tegen.
Meer salade recepten
Op zoek naar meer inspiratie voor een lekkere salade, of maaltijdsalade? Bekijk dan deze:
Rijstsalade met abrikozen & olijven
Salade burrata met granaatappel & sinaasappel
Quinoa salade met kip & tomaat
Ingrediënten
Voor 3 a 4 personen
Voorbereiding 20 minuten / bereiding 5 minuten
1 ananas
1 komkommer
Halve of hele rode ui
Half rood pepertje (of laat weg voor mildere smaak)
1 el vers geraspte gember
Sap en rasp van 1 limoen
15 gr koriander
Klein snufje zeezout
Bereiding
Schil de ananas en verwijder de bruine puntjes. Snijd dikke plakken van boven naar beneden rondom de harde kern. Deze plakken in kleine stukjes snijden. Gebruik eventueel een ananasschiller of koop desnoods een verse schoongemaakte als je het teveel gedoe vindt.
Snijd de twee uiteinden van de komkommer en halveer in de lengte. Schraap met een lepeltje de binnenkant eruit. Deze zaadlijst zorgt ervoor dat je salade waterig wordt. Beide helften in kleine blokjes snijden.
Rol het pepertje stevig heen en weer over het aanrechtblad. Snijd het groene uiteinde eraf en klop de zaadjes eruit. De peper voor de helft in dunne ringetjes snijden.
Snijd de rode ui in dunne ringen en rasp de verse gember.
Het blad van de koriander grof en de steeltjes heel fijn snijden.
Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd daarna in tweeën. Pers de limoen uit.
Doe alle ingrediënten in een kom en meng door elkaar.
Maak deze salade niet te lang van tevoren, dan lopen de sappen er teveel uit. Hooguit de ingrediënten snijden en in aparte bakjes bewaren. Op het laatste moment mengen.
juli 29th, 2021 at 11:40 pm (#)
Wat een héérlijke recepten
augustus 2nd, 2021 at 1:15 pm (#)
Dank je wel Sylvia! Leuk om te horen. Geniet ervan… Hartelijke groet, Inge