Recepten

Salade burrata sinaasappel & granaatappel

Salade burrata sinaasappel & granaatappel

Salade burrata sinaasappel & granaatappel. Deze frisse salade barst van de smaak. Het is een heerlijk voorgerechtje of bijgerecht. Burrata is mozzarella met toegevoegd room. De smaak en structuur wordt hierdoor fluweelzacht. De meeste burrata wordt gemaakt van buffelmelk in tegenstelling tot veel mozzarella uit de supermarkt.

Feestmaal

De combinatie van deze salade burrata sinaasappel & granaatappel met de garnalen met fenegriek, salade rijst olijven & abrikozen en de groene salade met verse kruiden zorgt voor een waar feestmaal!

Ingrediënten

Voor 4 personen, als voorgerecht of bijgerecht

Voorbereiding 10 minuten / bereiding 10 minuten

2 handsinaasappels

50 gram mooie slablaadjes

80 gram granaatappelpitjes

50 gr hazelnoten

Paar takjes munt, alleen de blaadjes

1 bol burrata

Grof zeezout en versgemalen peper

Olijfolie

 

Voor de dressing:

4 el olijfolie

Sap van 1/2 sinaasappel

1 el granaatappelmelasse

Grof zeezout en versgemalen peper

Bereiding

Partjes uit de sinaasappels snijden

Snijd de onderkant en bovenkant van de sinaasappel. Leg de sinaasappel op het snijvlak en snijd nu de schil rondom weg (van boven naar beneden), inclusief het witte vlies, dat is bitter. Pak de sinaasappel in je hand boven een diep bord en snijd nu met een scherp mes vlak langs de vliesjes. Zo komen de partjes los. Leg de partjes apart. Vang het sap op in het bord. Als alle partjes eruit zijn knijp je het vlies nog even uit voor extra sap. Dit doe je met beide sinaasappels. Dit is voldoende voor de dressing.

Noten roosteren

Rooster de hazelnoten in een pannetje met een tl olijfolie en wat grof zeezout. Laat uitlekken op keukenpapier en hak grof.

Meng de ingrediënten voor de dressing. Pak een mooie schaal of bord en schik de sla, sinaasappel, granaatappelpitjes, gehakte hazelnoot en muntblaadjes erop. Leg de bol burrata in het midden. Bestrooi de burrata met peper en een paar druppels olijfolie. Lepel voorzichtig wat dressing over de salade. Doe de rest apart in een kannetje.

Salade burrata sinaasappel & granaatappel

 

Reageer, je e-mail wordt niet getoond