Recepten

Snel vispannetje met zalm en zeevruchten

Vispotje met zalm en zeevruchten

Het is gezond, snel, romig en heel erg lekker. Dit vispotje met zalm en zeevruchten tover je zo op tafel. Alles in één pan dat vind ik altijd erg fijn… Dit stoofpotje maak je met orzo. Een kleine pastasoort die je kunt vergelijken met rijst. Overigens zou je ook rijst kunnen gebruiken in dit recept als je dat liever hebt.

Vispannetje

In dit recept gebruik ik verse zalm en diepgevroren zeevruchten. Erg makkelijk want het gaat bevroren in de pan en ontdooit langzaam terwijl de rest gaart. Je kunt ook kabeljauw gebruiken in plaats van zalm. Er zit lekker veel groenten in dit gerecht maar je kunt altijd een handje bevroren erwtjes toevoegen. De tomatensaus wordt op smaak gebracht met specerijen wat het een lekker Mediterraans tintje geeft.

Meer recepten met vis

De keuze is reuze zullen we maar zeggen… Kijk bijvoorbeeld naar deze:

Warm gerookte zalm met krieltjes

Makkelijke kibbeling

Parelcouscous met zeekraal en zalm

Boterham met makreel en zoetzure venkel

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voorbereiding 5 minuten / Bereiding 20 minuten

Olie of boter

2 rode uien, gesnipperd

2 tenen knoflook, fijn gesneden

1 tl gerookt paprikapoeder

1 tl kerrie

Snufje cayennepeper (1/2 tl is al redelijk pittig)

200 gr orzo

500 ml groentebouillon

1 el gedroogde Italiaanse keukenkruiden

Blik tomatenblokjes (ca 400 gr)

1 tl grof zeezout

300 gr zeevruchten

200 gr spinazie

200 gr verse zalm in blokjes van 2 cm.

1 citroen

Orzo met vis in tomatensaus

Bereiding

Fruit de ui, knoflook, gerookt paprikapoeder, kerrie en cayennepeper in 1 el olie op laag vuur tot de uien zacht zijn.

Voeg dan de orzo, bouillon, Italiaanse keukenkruiden, tomatenblokjes en zout toe. Laat zachtjes 5 minuten garen. Roer af en toe goed over de bodem van de pan anders plakt de orzo vast.

Vis in de pan

Doe na 5 minuten de zeevruchten (en optioneel extra doperwtjes, zie tekst boven) erbij. Laat weer 5 minuten garen, blijf af en toe roeren.

Voeg dan de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Doe de zalm erbij en meng voorzichtig. Schenk indien nodig wat extra heet water (50 a 100 ml) heet water bij als het te droog wordt. Gaar weer 5 minuten.

Schep op een bord of kom en garneer met een partje citroen (niet weglaten, beetje citroensap erover is lekker).

Pasta met garnalen en tomaat: eenpansgerecht

Reageer, je e-mail wordt niet getoond