Vispotje met zalm en zeevruchten
Het is gezond, snel, romig en heel erg lekker. Dit vispotje met zalm en zeevruchten tover je zo op tafel. Alles in één pan dat vind ik altijd erg fijn… Dit stoofpotje maak je met orzo. Een kleine pastasoort die je kunt vergelijken met rijst. Overigens zou je ook rijst kunnen gebruiken in dit recept als je dat liever hebt.
Vispannetje
In dit recept gebruik ik verse zalm en diepgevroren zeevruchten. Erg makkelijk want het gaat bevroren in de pan en ontdooit langzaam terwijl de rest gaart. Je kunt ook kabeljauw gebruiken in plaats van zalm. Er zit lekker veel groenten in dit gerecht maar je kunt altijd een handje bevroren erwtjes toevoegen. De tomatensaus wordt op smaak gebracht met specerijen wat het een lekker Mediterraans tintje geeft.
Meer recepten met vis
De keuze is reuze zullen we maar zeggen… Kijk bijvoorbeeld naar deze:
Warm gerookte zalm met krieltjes
Parelcouscous met zeekraal en zalm
Boterham met makreel en zoetzure venkel
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voorbereiding 5 minuten / Bereiding 20 minuten
Olie of boter
2 rode uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijn gesneden
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl kerrie
Snufje cayennepeper (1/2 tl is al redelijk pittig)
200 gr orzo
500 ml groentebouillon
1 el gedroogde Italiaanse keukenkruiden
Blik tomatenblokjes (ca 400 gr)
1 tl grof zeezout
300 gr zeevruchten
200 gr spinazie
200 gr verse zalm in blokjes van 2 cm.
1 citroen
Bereiding
Fruit de ui, knoflook, gerookt paprikapoeder, kerrie en cayennepeper in 1 el olie op laag vuur tot de uien zacht zijn.
Voeg dan de orzo, bouillon, Italiaanse keukenkruiden, tomatenblokjes en zout toe. Laat zachtjes 5 minuten garen. Roer af en toe goed over de bodem van de pan anders plakt de orzo vast.
Vis in de pan
Doe na 5 minuten de zeevruchten (en optioneel extra doperwtjes, zie tekst boven) erbij. Laat weer 5 minuten garen, blijf af en toe roeren.
Voeg dan de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Doe de zalm erbij en meng voorzichtig. Schenk indien nodig wat extra heet water (50 a 100 ml) heet water bij als het te droog wordt. Gaar weer 5 minuten.
Schep op een bord of kom en garneer met een partje citroen (niet weglaten, beetje citroensap erover is lekker).
Reageer, je e-mail wordt niet getoond