Spinaziesoep met courgette & prei
Soep is elke dag een goed idee wat mij betreft. Bij de lunch, om een uurtje of vier of s ’avonds als maaltijdsoep. Voeg dan aan deze spinaziesoep met courgette & prei eventueel zalm, garnalen, gerookte kipreepjes of een ei toe. Deze groentesoep is super gezond en kan dus eigenlijk altijd. Ik serveerde deze soep onlangs trouwens ook als een amusesoepje.
Zelf soep maken
Het is gezond, makkelijk en meestal snel klaar. Verse groenten snijden, knoflook en ui aanfruiten en lekker laten stoven. Bouillon erbij, pureren en klaar. Meestal maak ik een grote pan van 3 liter en vries de soep in delen in. Dat kan met deze spinaziesoep ook prima.
Spinazie opnieuw opwarmen?
In deze soep zit een behoorlijke portie spinazie. Kun je de soep dan opnieuw opwarmen? Dat is een van de meest gestelde vragen en ja, het kan gewoon. Spinazie niet opwarmen is achterhaald. Koel de soep na het maken wel snel terug in een bak met koud water. Dan blijft deze langer goed.
Hoe gebruik je spinazie?
Het is een veelzijdige groente. Ik maak er behalve deze soep dan ook veel recepten mee. Check deze:
Groentecurry met spinazie & bloemkool
Spaghetti met spinazie & burrata
Of gebruik op de site de zoekterm ‘spinazie’ voor nog meer inspiratie
Ingrediënten
Voor ca 2 liter
Voorbereiding 5 minuten / bereiding 25 minuten
1 tl olie
2 tenen knoflook, fijn gesneden
2 uien, gesnipperd
1 tl korianderpoeder
1 tl venkelzaadpoeder
100 gr prei, fijn gesneden
2 courgettes, in blokjes
1 groentebouillontablet
1 liter water
300 gr spinazie
1 tl grof zeezout
¼ tl grof gemalen peper
5 gr peterselie, grof gesneden incl dunne stelen
5 gr dille, grof gesneden incl stelen
Garnering: pompoenpitten, za-ataar, crème fraîche, chilivlokken, dille
Bereiding
Ui en knoflook fruiten
Doe een el olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook, korianderpoeder en venkelzaadpoeder tot de uien zacht zijn. Houd de temperatuur laag zodat de specerijen niet verbranden. Neem de tijd.
Groenten stoven
Voeg de prei en courgette toe en stoof 5 minuten. Doe dan de bouillontablet, het water, zout en peper erbij. Gaar de groenten ca 10 minuten. Doe de spinazie erbij en laat slinken. Voeg de peterselie en dille toe en pureer de soep helemaal glad.
Garneren
Breng nog even terug aan de kook (dit haalt de lucht uit de soep, blijft langer goed) en voeg eventueel wat garnalen, zalm of gerookte kip toe. Laat een paar minuten warm worden / garen. Serveer of koel terug voor later gebruik. Garneer met (een keuze uit) pompoenpitten, za-ataar, crème fraîche, chilivlokken, dille.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond