Groentecurry met bloemkool & spinazie
Gezond comfortfood dat is deze groentecurry met bloemkool en spinazie. Snel klaar, weinig calorieën en makkelijk voor te bereiden. Voeg als je wilt kip of garnalen aan deze vegetarische en zelfs vegan curry toe maar het recept zit al bomvol smaak dus daarvoor hoef je het niet te doen. Deze curry is ook goed te maken voor een grote(re) groep mensen en serveer je het liefst met rijst en/of een lekker naan brood.
Curry zonder kokosmelk
Deze curry is gemaakt met bouillon en gezeefde tomaten. Perfect als je gezond eten extra belangrijk vindt. Natuurlijk kun je in plaats van de bouillon kokosmelk gebruiken. Dan krijg je curry met de bekende roomsaus.
Veel groenten
Naast bloemkool en spinazie zit er in deze curry ook nog pompoen en paprika. Zo kom jij wel aan je vitaminen! Om je nog meer te inspireren vind je hieronder nog meer (vegetarische) recepten van curry’s op basis van tomaten én kokosmelk. Sommige zijn op basis van kikkererwten en andere hebben rode linzen.
Vegan curry met tomaat en kikkererwten
Currypasta of gewoon specerijen
Je kunt natuurlijk een potje currypasta kopen in de supermarkt maar net zo makkelijk voeg je zelf veel smaak toe door gedroogde specerijen te gebruiken. In de meeste van mijn curry’s probeer ik zo toegankelijk mogelijke ingrediënten te gebruiken.
Curry uit de slowcooker
Maak deze curry gerust in de slowcooker. Als richtlijn houd je 6 tot 8 uur aan op lage stand. Voeg zoveel vocht toe dat je groenten net niet helemaal onderstaan. De spinazie voeg je pas op het laatst toe. Deze slinkt snel en dat is voldoende.
Ingrediënten
Voor 4 personen
1,5 el olie
De specerijen:
2 tl lichte mosterdzaadjes
2 tl korianderpoeder
1 tl komijn
1 tl kaneel
Halve tl chilivlokken
1 tl kurkuma
Andere smaakmakers & groenten
2 tenen knoflook, fijn gesneden
1,5 el verse gember, geraspt
1 el tomatenpuree
300 gr ui, in ringen
400 gr pompoen, geschild in blokjes
400 gr bloemkool, roosjes
2 (punt)paprika’s in stukjes
200 ml groentebouillon
500 gr gezeefde tomaten
200 gr spinazie
1 tl grof zeezout (let op als je zoute bouillonblokjes gebruikt)
Halve tl grof gemalen peper
5 takjes korianderblad, fijn gesneden incl steeltjes
4 el dikke yoghurt
Naanbrood en/of 50 gr (ongekookte) rijst pp
Bereiding
Uien en specerijen bakken
Verwarm 1 tl olie en bak de mosterdzaadjes ongeveer 1 minuut tot ze beginnen te poffen (ze springen letterlijk uit de pan). Doe op dat moment de rest van de olie, de uien met de gember, knoflook, korianderpoeder, komijn, kaneel, chilivlokken, kurkuma en tomatenpuree erbij en bak in 10 minuten zachtjes gaar. Laat het vuur heel laag anders verbranden de specerijen en worden ze bitter.
Groenten stoven
Voeg de pompoen en bloemkool toe en stoof 5 minuten. Doe dan de paprika, bouillon, gezeefde tomaten, zout en peper in de pan. Laat de groenten 10 a 15 minuten garen of tot de groenten beetgaar zijn. Roer de spinazie door de curry en laat slinken.
Schep de curry in kommen en serveer met het korianderblad en een lepel yoghurt. Strooi er eventueel wat chilivlokken overheen. Geef er naan brood en/of gekookte rijst bij.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond