Recepten

Groentecurry met bloemkool & spinazie

Groentecurry met bloemkool & spinazie

Gezond comfortfood dat is deze groentecurry met bloemkool en spinazie. Snel klaar, weinig calorieën en makkelijk voor te bereiden. Voeg als je wilt kip of garnalen aan deze vegetarische en zelfs vegan curry toe maar het recept zit al bomvol smaak dus daarvoor hoef je het niet te doen. Deze curry is ook goed te maken voor een grote(re) groep mensen en serveer je het liefst met rijst en/of een lekker naan brood.

Curry zonder kokosmelk

Deze curry is gemaakt met bouillon en gezeefde tomaten. Perfect als je gezond eten extra belangrijk vindt. Natuurlijk kun je in plaats van de bouillon kokosmelk gebruiken. Dan krijg je curry met de bekende roomsaus.

Veel groenten

Naast bloemkool en spinazie zit er in deze curry ook nog pompoen en paprika. Zo kom jij wel aan je vitaminen! Om je nog meer te inspireren vind je hieronder nog meer (vegetarische) recepten van curry’s op basis van tomaten én kokosmelk. Sommige zijn op basis van kikkererwten en andere hebben rode linzen.

Vegetarische curry met linzen

Vegan curry met tomaat en kikkererwten

Thaise curry met garnalen

De lekkerste Tikka Masala

Currypasta of gewoon specerijen

Je kunt natuurlijk een potje currypasta kopen in de supermarkt maar net zo makkelijk voeg je zelf veel smaak toe door gedroogde specerijen te gebruiken. In de meeste van mijn curry’s probeer ik zo toegankelijk mogelijke ingrediënten te gebruiken.

Curry uit de slowcooker

Maak deze curry gerust in de slowcooker. Als richtlijn houd je 6 tot 8 uur aan op lage stand. Voeg zoveel vocht toe dat je groenten net niet helemaal onderstaan. De spinazie voeg je pas op het laatst toe. Deze slinkt snel en dat is voldoende.

Ingrediënten

Voor 4 personen

1,5 el olie

De specerijen:

2 tl lichte mosterdzaadjes

2 tl korianderpoeder

1 tl komijn

1 tl kaneel

Halve tl chilivlokken

1 tl kurkuma

Andere smaakmakers & groenten

2 tenen knoflook, fijn gesneden

1,5 el verse gember, geraspt

1 el tomatenpuree

300 gr ui, in ringen

400 gr pompoen, geschild in blokjes

400 gr bloemkool, roosjes

2 (punt)paprika’s in stukjes

200 ml groentebouillon

500 gr gezeefde tomaten

200 gr spinazie

1 tl grof zeezout (let op als je zoute bouillonblokjes gebruikt)

Halve tl grof gemalen peper

5 takjes korianderblad, fijn gesneden incl steeltjes

4 el dikke yoghurt

Naanbrood en/of 50 gr (ongekookte) rijst pp

 

Vegetarische curry met veel groenten

Bereiding

Uien en specerijen bakken

Verwarm 1 tl olie en bak de mosterdzaadjes ongeveer 1 minuut tot ze beginnen te poffen (ze springen letterlijk uit de pan). Doe op dat moment de rest van de olie, de uien met de gember, knoflook, korianderpoeder, komijn, kaneel, chilivlokken, kurkuma en tomatenpuree erbij en bak in 10 minuten zachtjes gaar. Laat het vuur heel laag anders verbranden de specerijen en worden ze bitter.

Groenten stoven

Voeg de pompoen en bloemkool toe en stoof 5 minuten. Doe dan de paprika, bouillon, gezeefde tomaten, zout en peper in de pan. Laat de groenten 10 a 15 minuten garen of tot de groenten beetgaar zijn. Roer de spinazie door de curry en laat slinken.

Schep de curry in kommen en serveer met het korianderblad en een lepel yoghurt. Strooi er eventueel wat chilivlokken overheen. Geef er naan brood en/of gekookte rijst bij.

 

 

Vegetarische curry met veel groenten

Reageer, je e-mail wordt niet getoond