Recepten

Stamppot zoete aardappel geitenkaas chorizo

Stamppot zoete aardappel spinazie & geitenkaas

Stamppot zoete aardappel spinazie & geitenkaas. Smeuïg, zoet, hartig en pittig. Dit stamppotje heeft het allemaal. Een lekker palet aan smaken en snel op tafel. Kwestie van zoete aardappelpuree maken, uien en chorizo bakken en mengen met de spinazie en geitenkaas. Snel, makkelijk en gezond.

Wil je een vegetarische variant? Laat dan de chorizo weg en vervang dit door geroosterde hazelnoten.

Bekijk voor meer inspiratie ook de stamppot met spruitjes en gekruide kip!

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voorbereiding 10 minuten / bereiding 25 minuten (incl zoete aardappelpuree)

2x recept zoete aardappelpuree (dus 1,5 kg aardappels)

300 gr verse spinazie

120 gr zachte geitenkaas, in blokjes

Stuk chorizo van 10 cm (of hazelnoten)

2 rode uien, in ringen

1 teen knoflook, geperst

Olijfolie

Peper/zout

Bereiding

Snijd de chorizo in hele kleine stukjes en bak in een koekenpan op laag vuur met 1 el olijfolie zachtjes knapperig. Bak in een tweede koekenpan met 2 el olie de rode uien met een teen geperste knoflook tot ze zacht zijn.

Maak de puree volgens recept. Roer en dan steeds een volle hand spinazie door tot alles is opgebruikt. Schep op de borden en duw de geitenkaas in de stamp. Leg de uien erop en tenslotte de uitgebakken chorizo.

Voor een vegetarische variant van deze stamppot zoete aardappel spinazie & geitenkaas vervang je de chorizo door geroosterde hazelnoten.

Stamppot zoete aardappel geitenkaas chorizo

 

Reacties

  1. Stephanie says:

    februari 27th, 2020 at 1:58 pm (#)

    Bedankt voor de inspiratie, van het weekend de Kh-arme variant van dit recept.

  2. Inge van Duijnhoven says:

    februari 27th, 2020 at 2:16 pm (#)

    Leuk! Laat me weten wat je ervan vindt.

Reageer, je e-mail wordt niet getoond