Recepten

Recept voor snel ijs in 4 smaken

Snel ijs in 4 smaken

Dit is ijs wat je maakt in 5 minuten. Sneller dan snel… Niet meer dan yoghurt en bevroren fruit met extra smaakmakers in een blender mikken en hoppa, ijs eten… Het is een snelle oplossing als je gezond ijs wilt eten of geen ijs in huis hebt en ’s avonds om 20.00 uur denkt ‘mmm, ik heb toch zo’n zin in een ijsje’…. Om je op weg te helpen heb ik maar meteen snel ijs in 4 smaken gemaakt. Dan heb je wat te kiezen.

IJs zonder ijsmachine

Dit ijs maak je dus zonder ijsmachine en dat is meteen het grote voordeel. Wel is dit ijs iets zachter dan normaal. Je kunt het nog een uurtje in de vriezer leggen om wat op te stijven maar langer zou ik zeker niet doen. Het vormt namelijk snel ijskristallen en dat vind ik persoonlijk niet lekker. Invriezen is wat mij betreft dus geen goed idee.

IJs zonder of met suiker

Dat dit ijs snel kristallen vormt komt omdat er geen suiker in zit en omdat yoghurt van nature snel kristallen vormt. Ik weet dat veel van deze ijs recepten wel worden ingevroren maar ik zeg niet doen… Snel ijs wat je wel heel goed in kunt vriezen is ijs op basis van gecondenseerde melk en slagroom zoals dit koffie-ijs of karamelijs.

IJs met een ijsmachine

Heb je een ijsmachine en meer tijd dan zou ik zeker dit yoghurtijs met limoen een keer maken. En de smaken van de ijsjes in dit recept zijn zo goed dat ik zeker nog een keer een variant maak voor de ijsmachine.

Go crazy or bananas…

Zoals ik zei ‘de smaken zijn heerlijk’ en dat is niet voor niks want ik heb hier en daar wel uitgepakt. Aan het bananenijs voegde ik kleine blokjes soft fudge salted caramel toe en aan het aardbeienijs mini-marshmallows, kleine meringues en gedroogde aardbeien. Oh boy….

Het aardbeienijs heeft ook echt wel wat extra’s nodig want de smaak van bevroren aardbeien is best flauw.

Ingrediënten

Voorbereiding 5 minuten / bereiding 5 minuten

Voor ca 400 ml

Blauwe bessenijs:

100 ml dikke Griekse yoghurt

250 gr bevroren blauwe bessen

1 el citroensap

1 el honing

2 tl vanille-extract

Bananenijs:

100 ml dikke Griekse yoghurt

250 gr bevroren plakjes banaan

2 tl vanille-extract

4 blokjes soft karamel fudge, in mini-blokjes gesneden

Kersenijs:

100 ml dikke Griekse yoghurt

250 gr bevroren kersen + ca 10 extra

2 tl vanille-extract

1 tl kaneel

Aardbeienijs:

100 ml dikke Griekse yoghurt

250 bevroren aardbeien

2 tl vanille-extract

25 gr (mix van) mini-marshmallows, gedroogde aardbeien, mini-meringues

Bessen yoghurtijs in 5 minuten

Snel ijs: bananen salted caramel

Bereiding

Tip vooraf: Je hebt voor dit recept een blender nodig met een ijsblokjes crush functie. Anders loop je het risico dat je messen kapot gaan.

Snel blauwe bessenijs

Doe alle ingrediënten in de blender (yoghurt eerst) en mix met de ijsblokjes functie tot een glad geheel. Spatel tussendoor een (paar) keer om als dat nodig is.

Snel bananenijs

Snijd een paar bananen in plakjes en vries deze los van elkaar in (zie foto). Doe de yoghurt, bevroren banaan en vanille-extract in de blender en mix tot een glad geheel. Spatel tussendoor een (paar) keer om als dat nodig is. Meng de mini-blokjes karamel erdoor.

Snel kersenijs

Ontdooi ca 10 kersen en snijd in stukjes. Doe de rest in de blender (yoghurt eerst) en mix met de ijsblokjesfunctie tot een glad geheel. Spatel tussendoor een (paar) keer om als dat nodig is. Meng de stukjes kers erdoor.

Snel aardbeienijs

Doe de yoghurt, aardbeien en vanille-extract in de blender en mix met de ijsblokjesfunctie tot een glad geheel. Spatel tussendoor een (paar) keer om als dat nodig is. Meng stukjes meringue, mini-marshmallow en/of gedroogde aardbeien door het ijs.

Recept voor snel ijs in 4 smaken

Reageer, je e-mail wordt niet getoond