Recepten

Limoen yoghurtijs

Yoghurtijs met limoen

IJs is altijd een goed idee. Zeker op warme dagen wordt je blij van dit yoghurtijs met limoen. Lekker fris en romig. Helemaal goed in combinatie met een toetje met ananas en mascarponeroom. De zomer op je bord!

Zelf ijs maken met of zonder ijsmachine

Er is niets zo fijn als even snel ijs maken. Ik ben dan ook groot fan van ijs wat je maakt zonder ijsmachine zoals dit koffie-ijs dat in 10 minuten in de vriezer staat. Daarom heb ik dit recept voor yoghurtijs eerst uitgeprobeerd zonder ijsmachine. Het resultaat zonder viel tegen. Door de yoghurt zaten er veel ijskristallen in het ijs. Dit kun je voorkomen door het ijs ieder half uur goed door te roeren als het eenmaal in de vriezer staat. Dat vind ik dan weer veel teveel gedoe. Het ijs uit de ijsmachine was wel heel erg lekker. Super romig en zacht. Precies zoals het moet zijn. Een ijsmachine koop je tegenwoordig al voor een paar tientjes. Twijfel je? Leen er eentje om uit te proberen.

Waarom druivensuiker in ijs?

In dit recept gebruik ik een kleine hoeveelheid druivensuiker. Dat is iets minder zoet dan gewone suiker en zorgt er ook voor dat je minder ijskristallen in je ijs krijgt. Het ijs blijft zachter en smeuïger. Yoghurtijs heeft snel kristallen en ik zou het dan ook niet weglaten. Druivensuiker koop je in de beter gesorteerde drogisterijen of online.

IJs bewaren in vriezer

Het beste bewaar je ijs in niet te grote plastic bakjes. Ongeveer 500 ml is een goede maat. Hoe groter het bakje, hoe sneller ijskristallen.

Meer ijs recepten

Heb je een ijsmachine en wil je een keer helemaal uitpakken? Maak dan dit Tonkabonenijs met verse vijgen en siroop.

Ingrediënten

Voorbereiding 10 minuten / bereiding ca 30minuten (ijsmachine)

Voor ca 750 ml ijs

100 gr slagroom

500 gr Griekse Yoghurt (10% vet)

Sap van 2 limoenen

100 gr fijne kristalsuiker

30 gr druivensuiker

Romig ijs met yoghurt en limoen

Bereiding

Zet je ijsmachine 20 minuten van tevoren al aan. Dan is het bakje goed koud. Je kunt ook het bakje een paar uur van tevoren in de vriezer zetten.

Verwarm de slagroom in een pan. Roer de suiker en druivensuiker erdoor en laat smelten. Laat even afkoelen tot lauw. Voeg dan een kwart van de yoghurt toe en roer goed door. Schenk in een kom en voeg de rest van de yoghurt en het limoensap toe. Roer goed door zodat alles goed gemengd is. Giet in de ijsmachine en laat deze draaien tot je mooi smeuïg ijs heb. Schep in 1 of 2 bakjes en zet snel in de vriezer om verder op te stijven. Na een uur is het ijs vast genoeg om te gebruiken.

Serveer in een coupe of met dit toetje met ananas en mascarponeroom.

Romig ijs met yoghurt en limoen

Reageer, je e-mail wordt niet getoond