Recepten

Pruimenijs met kaneel

Pruimenijs met kaneel

Dit recept voor pruimenijs met kaneel en sinaasappelsap is er eentje om te onthouden hoor… Een heerlijk ijsje voor zonnige dagen maar zeker ook als de herfst zijn intrede doet. Het wordt gemaakt met verse pruimen dus in juli, augustus en september zit je helemaal goed! Je hebt er een ijsmachine of een Ninja Creami voor nodig. Deze laatste is helemaal favoriet hier, hahaha… nog nooit zoveel ijs gegeten als de laatste weken. Ik maakte met dit ijs ook een toetje met bramensaus en mascarponeroom. Man o man wat een lekker nagerecht… misschien vind ik het wel het lekkerste dessert tot nu toe op de website.

Wat is een Ninja Creami?

Deze ijsmachine werkt eigenlijk omgekeerd. Je doet vloeistof in een beker. Laat het bevriezen en wanneer je zin hebt in een ijsje draai je de bevroren vloeistof met de machine tot een smeuïg ijsje. Super makkelijk. Ik heb er ook koffie-ijs en chocolade-ijs mee gemaakt. Allemaal lekker.

IJs recepten met en zonder machine

Probeer eens deze:

Karamelijs (zonder ijsmachine)

Koffie-ijs (zonder ijsmachine)

Limoenijs (met ijsmachine)

Tonkabonenijs (met ijsmachine)

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voorbereiding 15 minuten / bereiding 30-45 minuten (draaitijd machine)

250 gr verse pruimen

Halve tl kaneel

1 el citroensap

1 el sinaasappelsap

75 gr suiker

125 ml slagroom

IJs van verse pruimen met kaneel en sinaasappel

Bereiding

Ontpit de pruimen en doe ze samen met de kaneel, citroensap, sinaasappelsap en suiker in een pan. Laat zachtjes pruttelen tot de pruimen zacht zijn. Dit duurt 10 tot 20 minuten afhankelijk hoe zacht je pruimen al zijn. Zijn je pruimen erg stevig? Voeg dan indien nodig een el water toe.

Mixen

Mix het geheel met een staafmixer helemaal glad. Proef of het zoet genoeg is want pruimen kunnen zuur zijn en voeg eventueel nog wat suiker toe (wel even laten oplossen). Giet het mengsel in een kom. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg dan de slagroom toe en roer het geheel goed door.

IJs draaien

Giet in de ijsmachine en laat draaien tot het ijs mooi smeuïg is. Serveer meteen of laat nog even steviger worden in de vriezer.

Gebruik je een Ninja Creami giet het mengsel dan in de daarvoor bestemde beker en laat bevriezen. Draai het ijs wanneer de vloeistof helemaal bevroren is (minimaal 12 uur vriezen).

IJs met een ijsmachine

Reageer, je e-mail wordt niet getoond