Recepten

Panna cotta van yoghurt & stoofpeertjes

Panna cotta met yoghurt & stoofpeertjes

Bijna smelten in je mond is wat een goede panna cotta moet doen. Fluweelzacht en lekker wiebelig. Mijn panna cotta met yoghurt & stoofpeertjes is een gelukkig huwelijk. De licht frisse smaak van de panna cotta combineert fijn met de stevige smaak van de siroop en het peertje. Leg er eventueel een klein dun roomboter koekje bij voor iets knapperigs.

Hoe maak je panna cotta

Panna cotta is echt een van de makkelijkste recepten die je kunt maken. Het is niet meer dan slagroom verwarmen met suiker, gelatine erbij en mengen met de yoghurt. Dat is alles. Mocht je nou niet van die timbaaltjes hebben gebruik dan een mooi glaasje en serveer de stoofpeertjes in partjes op de panna cotta. Geen zin in stoofpeertjes? De panna cotta is ook al heerlijk met een lepeltje niet te dikke jam. Klinkt raar maar werkt geweldig.

Toetje voorbereiden

Het fijne van dit recept is dat je het helemaal voor kunt bereiden. Dus geen stress bij een etentje. Haal de panna cotta wel een half uur van tevoren uit de koelkast. Dan wordt hij weer iets zachter.

Feestelijke toetjes

Er staan er wel wat op de site. Feestelijke nagerechten in een glaasje of andere lekkere desserts vind je onder de categorie ‘nagerechten’.  Of check deze voor inspiratie:

Mini pavlova met kersencompote

Limoenijs, mascarponeroom & ananas

Mangomousse in een glaasje

Toetje met karamel & chocolade

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voorbereiding 10 min / bereiding 5 min (excl koelen en stoofpeertjes maken)

175 ml slagroom

60 gr fijne kristalsuiker

1 tl vanille-extract

2 blaadjes gelatine (Dr Oetker 7×11 cm)

250 gr Griekse yoghurt (10% vetgehalte)

Half recept stoofpeertjes

Feestelijk toetje met panna cotta

Bereiding

Week de gelatine 5 minuten (maar liever 10) in een bakje koud water.

Panna cotta maken

Breng dan de slagroom met de suiker en vanille-extract zachtjes aan de kook. Zorg dat de suiker helemaal opgelost is. Haal de pan van het vuur en laat al wat afkoelen. Knijp de gelatine uit en roer door de slagroom. Zet de pan in een bak koud water (gootsteen) en laat al roerend afkoelen tot kamertemperatuur (duurt maar 1 a 2 minuten). Meng de yoghurt erdoor en schenk in timbaaltjes of glaasjes. Zet minimaal 2 uur in de koelkast.

Serveren

Als de panna cotta een nacht in de koelkast heeft gestaan haal deze dan een half uur van tevoren uit de koelkast. Houd de buitenkant van het timbaaltje onder een warme waterstraal en stort dan op een bordje. Serveer met een (half) stoofpeertje en siroop (eventueel in partjes in geval van een glaasje).

Nagerecht met stoofpeertjes

Reageer, je e-mail wordt niet getoond