Goulash vegetarisch stoofpotje
Mmmm…. ik hoor je denken. Goulash zonder rundvlees? Toch kan het. Je kunt aan vegetarische gerechten een ‘vleessmaak’ toevoegen zonder vegetarisch gehakt of vlees. En dat is hier goed gelukt. Dit Hongaarse stoofpotje eet ik het liefst met een stuk lekker brood. Maar rijst of aardappelen kan natuurlijk ook. Super comfortfood met warme smaken. Opgekruld op de bank, lekker lepelen uit een kom en jij bent blij…
Hongaarse goulash
Ik maakte eerder al Hongaarse goulashsoep. Daar zit wel vlees in. Het is een maaltijdsoep waar je wat meer tijd voor nodig hebt maar die beslist de moeite waard is. Over maaltijdsoepen gesproken. Er staan er veel op de site. Check hier ‘soepen’
Recepten stoofpotjes
Meer inspiratie nodig? Kijk dan naar:
Ingrediënten
Voorbereiding 10 minuten / bereiding 15 minuten
Voor 4 personen
2 el olie
2 uien, gesnipperd
1 el tomatenpuree
2 tenen knoflook, fijn gehakt
Halve tl cayennepeper (of snuf chilipoeder)
2 tl gerookt paprikapoeder
2 tl mild paprikapoeder
1,5 tl karwijzaad (hele zaadjes, dit geeft de typische goulash smaak)
200 gr bospeen, in dunne plakjes
2 paprika’s, in stukjes
Blik gepelde tomaten (ca 400 gr)
100 ml gezeefde tomaten
1 el Japanse sojasaus
Blik witte bonen van ca 800 gr (uitlekgewicht ca 500 gr)
10 gr bladpeterselie, fijn gehakt incl dunne stelen
Optioneel: 4 lepels zure room
Bereiding
Fruit de ui 2 minuten in de olie. Voeg dan de tomatenpuree, knoflook, cayennepeper, gerookt paprikapoeder, mild paprikapoeder en karwijzaad toe. Rooster 2 minuten. Doe dan de stukjes wortel en paprika erbij. Stoof een paar minuten.
Stoven
Doe de gepelde tomaten, gezeefde tomaten en 1 tl grof zeezout erbij en laat 10 minuten pruttelen. Voeg dan de sojasaus, bonen en ¾e van de peterselie toe en warm goed door. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Garneer met de rest van de peterselie en zure room. Serveer met rijst of (stok)brood.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond