Kip in 20 min met orzo & tomaat
Pikante kip in 20 min met orzo & tomaat. Dit is weer zo’n makkelijk receptje voor drukke dagen. Dit gerecht is klaar in 20 minuten. Sneller wordt het niet…! Het is een eenpansgerecht en dat is ook fijn, scheelt weer afwas. In het recept gebruik ik orzo. Dat is pasta in de vorm van een rijstkorrel en ook bekend onder de naam riso. Hoewel er best wat groenten in dit recept zit serveer ik er toch graag een salade met rucola bij. Hoe meer groenten hoe beter, lekker gezond.
Gezond stoofpotje
Het is een eenpansgerecht en tegelijk een simpel stoofpotje. Super comfortfood als je het mij vraagt. Omdat alles in dezelfde pan gaat trekken de smaken lekker in. Dit gerechtje serveer ik trouwens net zo makkelijk tijdens een etentje. Je gasten zullen er blij van worden.
Meer kip recepten
Als we al vlees eten dan staat kip hier het vaakst op tafel. Hieronder heb ik dan ook nog wat meer inspiratie met lekkere kiprecepten voor je:
Afghaanse kip met yoghurt-kurkumasaus
Romige kip met spinazie & champignons
Citroenkip met tomaat & bulgur
Ingrediënten
Voor 2 personen
Voorbereiding 5 minuten / Kooktijd 15 minuten
1 tl olie
50 gr pancetta, in blokjes
1 teen knoflook, fijn gehakt
1 rode ui, gesnipperd
2 tl tomatenpuree
1 tl pikant paprikapoeder
¼ tl cayennepeper
2 kipfilets, in lange niet te dikke repen
100 gr orzo
200 ml gezeefde tomaten
50 ml kookroom
200 ml kippenbouillon
½ tl oregano
Handje olijven
200 gr cherrytomaten, gehalveerd
50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
Paar takjes peterselie of basilicum
Bereiding
Verwarm de olie en bak de pancetta in een paar minuten lichtbruin. Haal uit de pan en schroei de kipfilets in 2 minuten aan de voor- en achterkant dicht. Haal uit de pan.
Fruit de ui met de knoflook, tomatenpuree, paprikapoeder en cayennepeper een paar minuten op laag vuur in dezelfde pan. Voeg dan de orzo, gezeefde tomaten, kookroom, bouillon en oregano toe. Laat ongeveer 5 minuten koken. Roer regelmatig over de bodem van de pan zodat de orzo niet vastplakt.
Voeg de olijven en cherrytomaten toe. Leg de kip en pancetta terug in de pan en laat nogmaals 5 minuten pruttelen. Roer de kaas erdoor.
Schep in kommen en garneer met de peterselie of basilicum.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond