Recepten

Makkelijk recept met kip en pasta

Kip in 20 min met orzo & tomaat

Pikante kip in 20 min met orzo & tomaat. Dit is weer zo’n makkelijk receptje voor drukke dagen. Dit gerecht is klaar in 20 minuten. Sneller wordt het niet…! Het is een eenpansgerecht en dat is ook fijn, scheelt weer afwas. In het recept gebruik ik orzo. Dat is pasta in de vorm van een rijstkorrel en ook bekend onder de naam riso. Hoewel er best wat groenten in dit recept zit serveer ik er toch graag een salade met rucola bij. Hoe meer groenten hoe beter, lekker gezond.

Gezond stoofpotje

Het is een eenpansgerecht en tegelijk een simpel stoofpotje. Super comfortfood als je het mij vraagt. Omdat alles in dezelfde pan gaat trekken de smaken lekker in. Dit gerechtje serveer ik trouwens net zo makkelijk tijdens een etentje. Je gasten zullen er blij van worden.

Meer kip recepten

Als we al vlees eten dan staat kip hier het vaakst op tafel. Hieronder heb ik dan ook nog wat meer inspiratie met lekkere kiprecepten voor je:

Italiaanse kip uit de oven

Afghaanse kip met yoghurt-kurkumasaus

Romige kip met spinazie & champignons

Citroenkip met tomaat & bulgur

Ingrediënten

Voor 2 personen

Voorbereiding 5 minuten / Kooktijd 15 minuten

 

1 tl olie

50 gr pancetta, in blokjes

1 teen knoflook, fijn gehakt

1 rode ui, gesnipperd

2 tl tomatenpuree

1 tl pikant paprikapoeder

¼ tl cayennepeper

2 kipfilets, in lange niet te dikke repen

100 gr orzo

200 ml gezeefde tomaten

50 ml kookroom

200 ml kippenbouillon

½ tl oregano

Handje olijven

200 gr cherrytomaten, gehalveerd

50 gr Parmezaanse kaas, geraspt

Paar takjes peterselie of basilicum

Pikante kip in 20 minuten met orzo & tomaat

Bereiding

Verwarm de olie en bak de pancetta in een paar minuten lichtbruin. Haal uit de pan en schroei de kipfilets in 2 minuten aan de voor- en achterkant dicht. Haal uit de pan.

Fruit de ui met de knoflook, tomatenpuree, paprikapoeder en cayennepeper een paar minuten op laag vuur in dezelfde pan. Voeg dan de orzo, gezeefde tomaten, kookroom, bouillon en oregano toe. Laat ongeveer 5 minuten koken. Roer regelmatig over de bodem van de pan zodat de orzo niet vastplakt.

Voeg de olijven en cherrytomaten toe. Leg de kip en pancetta terug in de pan en laat nogmaals 5 minuten pruttelen. Roer de kaas erdoor.

Schep in kommen en garneer met de peterselie of basilicum.

Makkelijk stoofpotje met kip en tomaat

Reageer, je e-mail wordt niet getoond