Cook!

Boterham met makreel & zoetzure venkel

Boterham makreel & zoetzure venkel

Een lekkere lunch en supergezond deze boterham met makreel & zoetzure venkel. Makreel en venkel zijn echt gemaakt voor elkaar! Een pot van deze zoetzure venkel is makkelijk te maken en blijft in de koelkast maanden goed. Maak ook eens kleine hapjes en serveer een stukje makreel met de zoetzure venkel als borrelhapje. Zeker weten dat je gasten er blij van worden.

Gerookte makreel

Voor deze toast heb ik een hele gerookte makreel gekocht. Het fileren van de vis is makkelijk. De meeste graten zijn groot. Het visvlees van een hele makreel is zachter dan de plakjes die je voorverpakt in de supermarkt koopt. Geen zin om de vis te fileren? Koop dan de plakjes makreel.

Pickles

Venkel is een van de groentesoorten die ik ingemaakt heb. Kijk ook eens bij de zoetzure rode biet, rode kool of radijsjes. Allemaal lekker en simpel te maken. Het laten intrekken van de smaken kost wat tijd maar dan heb je ook wat.

Meer recepten met makreel

Een van mijn favoriete vissen dus ik heb er best wat recepten mee gemaakt. Check deze;

– Makreel uit de oven

– Escabeche van makreel

– Sashimi van makreel

Of gebruik de tag ‘vis’ op de homepage om alle visrecepten te bekijken

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voorbereiding: zoetzuur maken + intrekken / bereiding boterham: 10 minuten

 

1 hele (flinke) gerookte makreel of plakjes gefileerde makreel

4 dikke sneden lekker brood (of 4 harde broodjes)

Flinke hand veldsla

Paar takjes dille

Zoetzure venkel

Voor de dressing:

2 el mayonaise

2 el dikke yoghurt

1 tl mosterd

Grof gemalen peper en zout naar smaak

 

Gezonde lunch met vis

Hoe fileer je een makreel?

Bereiding

Vis fileren

Fileer de vis of snijd de reeds gefileerde plakjes in handzame stukken. Het fileren doe je zo: Snijd de vis langs de rug van boven naar beneden licht in. Verwijder het vel van 1 zijde. Beweeg het mes van boven naar beneden door de vis langs de hele graat. Til de bovenste helft van de vis van de graat. Verwijder de grote graat door deze op te tillen. Verwijder eventuele kleinere graten. Draai de 2e helft van de vis om en verwijder ook hier het vel.

Toast het brood in de broodrooster. Meng de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje.

Beleg het brood met de veldsla. Druppel er wat dressing overheen. Leg de makreel erop. Leg een el zoetzure venkel op iedere snee brood. Druppel er weer wat dressing over. Garneer met wat dille en een draai uit de pepermolen.

Boterham met makreel en zoetzure groenten

Reageer, je e-mail wordt niet getoond