Verjaardagseten & Spicy Chef

Verjaardag & Spicy Chef

Verjaardag & Spicy Chef. Vandaag ben ik jarig en het is toch een beetje een andere dag dan anders. Niet dat ik normaal gesproken mijn verjaardag groots vier maar borrelen met familie vind ik toch wel heel erg fijn. Dat zit er dit jaar even niet in… En aangezien het huis hier helemaal op zijn kop staat omdat er geschilderd wordt ben ik coronaproof ‘on tour’ gegaan. Een koffie hier, een koffie daar… en het was heerlijk!

Spicy Chef

Vandaag voel ik me enorm verwend. Door mijn lief met het nieuwe boek van Soenil ‘Spicy Chef’ (het etentje doen we wanneer het weer kan) en schatje Maxime met een bos rode rozen. Hoe geliefd kun je je voelen… Vanmiddag nog even de boekwinkel ingedoken, want je moet toch wat als die schuurmachine thuis op volle toeren draait.

Haat liefde verhouding

Met verjaardagen heb ik een haat liefde verhouding. Nou eigenlijk niet met verjaardagen maar met een feestje geven op mijn eigen verjaardag. Meestal vind ik zo’n feestje maar een ongemakkelijk gebeuren. Vooral als mijn gasten elkaar niet zo goed kennen. En ik heb nogal wat vrienden en vriendinnen uit alle windstreken van Nederland. Dat krijg je ervan als je een partner hebt uit het Oosten van het land en zelf gewoond hebt in Rotterdam, Utrecht en op verschillende plekken in Brabant. En bovendien vriendinnen hebt van 30 jaar geleden maar ook weer nieuwe mensen hebt leren kennen. Nou is het echt niet zo dat mijn vrienden niet sociaal zijn. Zij hebben er eigenlijk helemaal niet zo’n last van om een praatje aan te knopen met iemand die ze niet kennen. Het is eerder zo dat ik me druk loop te maken of iedereen het wel naar zijn of haar zin heeft. Als Foodie wil ik dan ook nog allerlei lekkere zelfgemaakte hapjes op tafel zetten en het recept voor stress is geboren. Ik ben er maar mee opgehouden… Met mijn vriendinnen ga ik eten, borrelen, naar de bios, of gewoon lekker samen koken. Hebben we fijne gesprekken en bakken met aandacht!

Verjaardagseten

Op mijn verjaardag denk ik altijd aan het eten van mijn moeder. Als kind mochten wij kiezen wat we wilden eten. En ik koos altijd hetzelfde. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit iets anders koos dan hachee met puree en rode kool. Voor mij het absolute comfort food. En een keuken die de hele dag ruikt naar pruttelend vlees en specerijen. Op mijn verjaardag maak ik het zelf eigenlijk nooit maar elke winter staat er hier met regelmaat een stoofpotje te pruttelen.

De recepten van mijn verjaardagseten vind je hieronder, en misschien ga ik binnenkort ook aan de slag met een recept van Soenil…

Hachee, met rode wijn en specerijen

Rode kool, met port en specerijen

Puree, romig en fluweelzacht

Reageer, je e-mail wordt niet getoond