Haven Valencia

Valencia ontdekken per fiets

Ciudad de las Artes y las ciencias Valencia Ontdek Valencia per fiets Haven Valencia Velez y vents Valencia Het strand van Valencia Boulevard langs het strand van Valencia Fietsen of wandelen over de boulevard en dan een hapje eten. Paella eten aan het strand van Valencia Paella eten aan het strand van Valencia Spelen in het Turia park Valencia ontdekken per fiets Turia park Valencia

Wat veel mensen niet weten is dat het strand in Valencia perfect per fiets te bereiken is. Sterker nog… je hebt er op een fiets echt de perfecte beleving. Valencia heeft namelijk een lange boulevard met fijne fiets- en wandelpaden. En je komt dan vanzelf terecht bij een, naar onze mening, geweldig paellarestaurant. Niet chique, gewoon recht aan het strand. Dus als je daar bent.. loop vooral even met je voeten door het zand en dip je tenen in de zee…

Foto’s links/onder: 1 Ciudad de las Artes y las ciencias / 2, 3, 4 havengebied en velez y vents / 6 en 7 strand en boulevard / 8, 9, 10 Restaurant El Bobo en paella / 11 en 12 Turia Parc

Mooie fietstocht

Wij fietsten vanuit het centrum langs het Ciudad de las Artes y las ciencias. Een geweldig futuristisch park met prachtige gebouwen en activiteiten gericht op kunst en wetenschap. De moeite waard om een dag door te brengen. Ik schreef er eerder deze blog over.

Maar je kunt verder… Langs de haven met het velez y vents. Dit iconische gebouw heeft een terras met prachtig uitzicht over de haven. Rijdt verder langs de hippe beach clubs en leg aan voor een rosado. Waai uit en gooi je haar in de wind als je verder noordwaarts fietst. Daar vind je talloze restaurantjes waar je ontspannen kunt lunchen.

Restaurant El Bobo

Wij legden aan bij El Bobo. Geheel toevallig omdat er nog net een tafeltje vrij was op onze speurtocht naar een tafel recht aan zee. We bestelden een paella en die was geweldig! De beste die we gegeten hebben tijdens onze vakantie. En we hebben er verschillende geprobeerd kan ik je zeggen….

De reviews op Tripadvisor over El Bobo zijn wisselend. Sommige mensen roepen dat de paella de beste zou zijn en sommige bezoekers zijn ronduit negatief. Ik kan alleen spreken uit eigen ervaring. De paella was perfect op smaak, de vis mals en hij had een heerlijke socarrat. Dat is de krokante bodem onderin de pan. Die krijg je eigenlijk alleen maar met een echte paella pan en vuur wat je hoog kunt opstoken. Wij hebben ervan genoten!

Turia Parc

Op de terugweg zijn we door het Turia Parc gefietst. In een woord, prachtig! Het is een oude rivierbedding van 9 km lang die helemaal is aangelegd als stadspark. Je kunt er wandelen, fietsen, eten, drinken en spelen. Er zijn oude stadsmuren, bruggen, waterpartijen en fonteinen maar ook een tennisveld. Via de stadspoorten weer terug naar het oude centrum gefietst en geëindigd in Ruzafa.

Als je in Valencia bent wil je misschien ook een flamenco avond bezoeken. Wij gingen naar Radio City. Een klein donker café in een smalle steeg maar de flamenco was ongeëvenaard. Ook hier lees je over in de blog die ik eerder schreef. En nieuwsgierig hoe wij van Valencia in Birma belandden? Lees dan deze blog. Alles bij elkaar genoeg tips voor een perfecte vakantie in Valencia.

Zelf paella maken

Ik waag me er niet aan… Die socarrat ga ik zonder paella pan en gasbrander niet voor elkaar krijgen. In plaats daarvan heb ik een zomers stoofpotje met zeevruchten en zalm gemaakt. En alsof het vloeken in de kerk is… niet met rijst maar met orzo. Super lekker en makkelijk te maken.

Reageer, je e-mail wordt niet getoond