Traybake met heerlijke worstjes
Groenten uit de oven staat bij veel huishoudens regelmatig op tafel. Zo ook hier. Het is zo makkelijk op drukke dagen. Alleen even je groenten schoonmaken, alles op een bakplaat, in de oven schuiven en klaar. Deze traybake met heerlijke worstjes zal dan ook bij veel mensen in de smaak vallen. De worstjes kocht ik bij onze lokale slager Evert Tebak. Heerlijke Italiaanse venkelworstjes, echt goddelijk!
Ik combineerde het venkelworstje met venkel, geroosterde venkelzaadjes (dat maakt écht een verschil), appel en een lekkere yoghurtdip.
Ovengroenten
In dit recept gebruik ik naast de venkel ook groene asperges en wortelen. Maar varieer gerust en gebruik bijvoorbeeld spruitjes of pompoen. De krieltjes kun je ook prima vervangen door zoete aardappel.
Meer traybake recepten
Binnenkort heb ik nog een lekker recept met kip en eigengemaakte pesto. De kip kun je in dit geval ook vervangen door zalm. Komt snel online!
Andere makkelijke ovengerechten
Een traybake is makkelijk maar er zijn meer recepten die je snel in de oven schuift. Zoals deze
Ovenpasta met mozzarella & tomaat
Ingrediënten
Voor 2 personen
Voorbereiding 10 minuten / kooktijd 35 minuten
2 of 4 worstjes (dit zijn kleine worstjes)
2 el olijfolie
1,5 el Italiaanse keukenkruiden
200 gr krieltjes, grote gehalveerd
1 rode ui, in 6 parten
1 appel, in 6 parten
Halve venkel, in 4 parten
4 groene asperges
2 wortelen geschild, dikke in de lengte halveren
1 tl gekneusd venkelzaad
Voor de yoghurtdip:
6 takjes: dille/peterselie/bieslook (in totaal 6 gebruik wat je hebt)
100 ml dikke yoghurt
½ tl honing
1 el olijfolie
Halve teen knoflook, fijn gehakt
1 el water (tenzij je dunnere yoghurt gebruikt)
Rasp halve citroen + 1 el sap
Flink grof gemalen peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200C hetelucht.
Meng 2 el olijfolie met de Italiaanse keukenkruiden en grof gemalen peper en zout. Giet in een platte schaal en meng met de krieltjes, ui, venkel en wortelen.
Groenten roosteren in de oven
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verspreid de worstjes, krieltjes, ui, venkel en wortelen. Bestrooi met het venkelzaad. Schuif in de oven en rooster 15 minuten.
Meng de asperges en appel met het laatste restje olie en Italiaanse kruiden. Leg na 15 minuten bij de rest op de bakplaat en rooster nogmaals 20 minuten.
Maak de yoghurtdip:
Snijd de kruiden heel fijn. Meng met de rest van de ingrediënten.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond