Rovinj Kroatië

Slenteren in Rovinj Kroatië

Zicht op Rovinj Kroatië Pier bij Rovinj Slenteren in Rovinj Kroatië Lekker borrelen bij de lunch Kerk op Rovinj Kleurrijk Rovinj

Langzaam schuiven wat mensen aan op het terras voor een eerste cappuccino. Er waait een licht briesje en de schaduwdoeken boven mijn hoofd laten af en toe een zonnestraal door. Het is ochtend in Kroatië en met mijn blik op zee dwaal ik af naar de dag van gisteren… Slenteren in Rovinj Kroatië

Foto’s onder/links: Zicht op Rovinj / pier / slenteren / lunchen / kerk / kleurrijk Rovinj

Rovinj

In de ochtend rijden we met onze huurauto richting Rovinj. Deze vakantie heeft Maxime uitgezocht wat we gaan doen, heerlijk…! Het landschap is mooi. Onderweg komen we langs talloze wijngaarden. Misschien, als er tijd is, doen we nog een wijnproeverij. Naast de meeste wijngaarden staan ook olijfbomen. Natuurlijk, want ook hier bevinden we ons in de Mediterranee.

Na een kleine 40 minuten komen we aan. De blik op Rovinj is schitterend. De woningen op het kleine ronde schiereiland lopen taps omhoog en bovenaan prijkt een kerk. Het lijkt nogal hoog dus benieuwd of we alle trappen naar boven gaan lopen. Eerst, ook op deze dag, een cappuccino op een terras.

Mega jachten

Het stadje is lieflijk, omgeven door verschillende kleine havens waarin vissersboten worden afgewisseld met mega jachten. Wie koopt er zo’n boot denk ik als we voorbij slenteren. Op een van de schepen spelen twee mannen een potje schaak. Ook een fijne manier om de dag te beginnen.

Lekker lunchen

Onze maag rommelt en we vinden een fijn plekje om te lunchen. We delen onze gerechtjes van burrata met een salade, soft taco shells met garnalen en kaviaar en bruschetta’s met tomaat en zoute kaas. Een prosecco erbij en een betere lunch kun je je niet wensen.

Op de top van de berg

De straatjes van Rovinj zijn smal en de huizen kleurrijk. We dwalen van boven naar beneden en als vanzelf komen we boven op de berg uit. We nemen een kijkje in de kerk. Sober maar daarom niet minder mooi. Ik ben niet gelovig maar vindt de serene rust in een kerk heel fijn. We steken een kaarsje op voor de papa en mama’s.

Virgin Mojito

Het is borreltijd en Maxime bestelt een Limoncello spritz. Ik houd het maar bij een Virgin Mojito, hahaha… Ook nu kijken we uit over zee en waar niet op deze prachtige plek. We slenteren terug richting auto met een laatste blik achterom naar Rovinj. Dit is vakantie voor mij…

Tijdens deze vakantie heb ik talloze Virgin Mojito’s gedronken. Die kan dan ook niet ontbreken op de site. Recept vind je hier.

Meer tips en verhalen over Kroatië als vakantieland

Nieuwsgierig geworden? Lees dan ook de verhalen over Dubrovnik en Pula & Pazin.

 

Reageer, je e-mail wordt niet getoond