Sgroppino met yoghurt limoenijs
Het is een fluffy drankje geserveerd in een champagne flûte. Zomers en lekker op een warme zonnige dag. Deze sgroppino met yoghurt limoenijs is niet traditioneel maar minstens zo lekker. Een authentieke sgroppino wordt namelijk gemaakt met citroen roomijs. Maar… met yoghurtijs is het ook lekker fris, koel en kun je er niet vanaf blijven.
Ingrediënten sgroppino
Zoals gezegd zit er in dit mixdrankje ijs maar ook prosecco en wodka. Voorzichtig aan dus want er zit toch een kleine 10% alcohol in die je niet proeft maar wel voelt…! Wil je alcohol vrij gaan? Gebruik dan eens wat bubbelwater ipv prosecco. Natuurlijk niet hetzelfde maar wel lekker en kun je toch meedoen. Gebruik in dat geval wel wat meer ijs, ca 150 gr, anders wordt het te waterig.
Hoe maak je een sgroppino?
Je kunt deze cocktail opkloppen met een garde. Dat is de oorspronkelijke werkwijze. Maar eenvoudiger gaat het met een blender. Sneller en meer kracht.
Wanneer drink je een sgroppino?
Een zomerse dag is natuurlijk perfect. Toch kun je een sgroppino ook op andere momenten serveren. Het is een feestelijke cocktail om te serveren voorafgaand aan een etentje, met kerst of als spoom en dus tussengerecht tijdens een lang diner. Ook als licht nagerecht valt het in de smaak.
Sgroppino of scroppino?
Beide schrijfwijzen worden gebruikt maar klaarblijkelijk is het sgroppino met een ‘g’. Het woord is afgeleid van het Venetiaanse woord ‘desgropante’. Daar zit het woord ‘grop’ in wat knoop losmaken betekent. Een sgroppino is bedoeld om de keel te verfrissen aldus een Italiaanse kenner…
Meer goede cocktail recepten
Fan van limoen of citroen smaken? Probeer dan deze makkelijke mojito
Toch liever iets lichters?
Dan kun je deze proberen:
Cocktail met prosecco, rozen & framboos
Cocktail limoncello & limoensiroop
Ingrediënten
Voor 1 glas
Voorbereiding 5 minuten / bereiding 5 minuten
1 champagne flûte of martiniglas
100 gr yoghurt limoenijs (of citroen roomijs supermarkt)
50 ml prosecco
10 ml wodka
Vers fruit ter garnering: bessen, framboos of partje limoen
Bereiding
Tips vooraf: Zorg dat je Prosecco en wodka goed gekoeld zijn.
Haal het ijs 15 minuten van tevoren uit de vriezer en laat iets zacht worden. Doe het ijs, de prosecco en wodka in de blender en mix op hoge snelheid. Schenk direct in de glazen. Versier met een stukje fruit of limoen en serveer eventueel met een rietje.
Zonder blender: Doe het ijs en de wodka in een kom en mix al iets glad met een garde of elektrische mixer. Voeg dan de Prosecco toe en mix tot een glad geheel. Schenk in de glazen en serveer direct.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond