Recepten

Cocktail limoncello & limoensiroop

Cocktail limoncello & limoensiroop

Een cocktail met limoncello & limoensiroop is licht en heerlijk fris. Fijn als je in je tuin of op je balkon geniet van de zon en een lekker drankje wilt drinken. Omdat deze cocktail wordt gemixt met bruiswater komt de alcohol niet zo hard aan… ook fijn de dag erna!

Munt- limoensiroop

Voor deze cocktail heb ik een eenvoudige siroop gemaakt op basis van munt en limoen. De siroop kun je in de koelkast zeker 2 maanden bewaren. Natuurlijk maak je er een heerlijke limonade mee maar ook een makkelijke mojito. Een veelzijdige siroop dus.

Wat is precies een cocktail?

Een cocktail bestaat altijd minimaal uit drie ingrediënten waarvan er twee drinkbaar moeten zijn. Heeft je drankje maar twee componenten zoals een Bacardi-cola dan is het een mixdrank.

Meer cocktail recepten

Behalve deze cocktail met limoncello & limoensiroop vind je op deze site meer cocktails. Meestal licht van karakter omdat dat prettig drinkt.

Cocktail Prosecco & Grand Marnier

Cocktail Prosecco rozen & framboos

Winter Wostok cocktail

Ingrediënten

Voor 1 cocktail

Voorbereiding 0 minuten / bereiding 5 minuten (excl siroop maken)

50 ml Limoncello

20 ml munt- limoensiroop

80 ml bruiswater (of iets minder als je van sterk houdt)

Partje limoen

Blaadje munt

Cocktail limoncello & limoensiroop

Bereiding

Schenk de Limoncello in een mooi glas samen met de siroop en het bruiswater. Roer en garneer met een ijsklontje en een klein partje limoen en muntblaadje.

Serveer de cocktail ook eens in mooie kleine glaasjes als een aperitief bij een zomers etentje. Vervang dan eventueel het bruiswater door Prosecco.

Zomerse cocktail limoncello

Reageer, je e-mail wordt niet getoond