Makkelijke Mojito
Een mojito wordt traditioneel gemaakt met Bacardi, bruiswater, limoensap, geplette muntblaadjes, suiker en crushed ice. Met deze munt- limoensiroop maak je een makkelijke versie. Zeker fijn als je een feestje hebt en meerdere mojito’s wilt maken. Je mixt de Bacardi namelijk met deze munt- limoensiroop. Een fles siroop is zo gemaakt en blijft in de koelkast zeker twee maanden goed.
Vergeet het stampen van je limoen en muntblaadjes. Met deze siroop draai jij je hand niet meer om voor een snelle cocktail. Wist je trouwens dat je met dezelfde siroop ook heerlijke cocktails met limoncello kunt maken? En de siroop is ook lekker als limonade. Dus maken die fles zou ik zeggen… dan kom jij de zomer wel door..!
Waar komt de Mojito vandaan?
Zoals de meeste cocktails waar rum in zit komt ook deze oorspronkelijk uit Cuba. Er zijn verschillende theorieën over de naam Mojito. Deze wordt gelinkt aan de Spanjaarden ‘Mojado’ = nat, en aan Mojosaus waar citroen in zit. Er zijn allerlei variaties op de Mojito bedacht zoals de Club Mojito met bruine rum of de Mojito Venezolano met aardbeien.
Meer cocktailrecepten
Op de site staan meer cocktails. Meestal licht omdat het prettig drinkt.
Cocktail Prosecco & Grand Marnier
Recept mocktail
Liever iets zonder alcohol? Probeer dan deze Virgin Mojito
Ingrediënten
Voor 1 cocktail
Voorbereiding 0 minuten / bereiding 5 minuten (excl siroop maken)
50 ml Bacardi
30 ml bruiswater
30 ml (of meer naar smaak) munt- limoensiroop
Ijsklonten of crushed ice
Takje munt
Limoenschijfje
Reageer, je e-mail wordt niet getoond