Salsa tomaat & harissa
Salsa is een lekkere toevoeging op een borrelplank of bijvoorbeeld bij een boterham met kip. Probeer ook eens een wrap met hummus, rauwkost en salsa. Heerlijk en gezond! Deze salsa met tomaat & harissa is lekker pittig maar niet heet.
Salsa is ook prima geschikt om bruschetta’s mee te maken. Leg er wat feta op en je hebt een heerlijk borrelhapje of klein voorgerechtje.
Welke tomaten je gebruikt hangt ook af van persoonlijke voorkeur. Deze salsa heb ik gemaakt met Roma tomaten. Die bevatten wat minder vocht, zijn lekker stevig en dat is fijn in dit recept. Roma tomaten worden ook wel pruimtomaat of pomodori tomaat genoemd.
Tomaten in de koelkast?
Bewaar je tomaten buiten de koelkast maar op een koele plek. Dan behouden ze hun aroma en lekkere smaak.
Is tomaat groenten of fruit?
Er is eigenlijk geen duidelijk antwoord. Het zit namelijk zo.. De tomaat groeit aan een kruidachtige plant en valt dan onder groenten. Maar omdat de tomaat tegelijkertijd een vrucht is valt het ook onder de vruchtensoorten en dus fruit. Hier in Nederland scharen we de tomaat meestal onder de groenten.
Nog een salsa recept?
Probeer dan dit lekkere borrelhapje: Mango salsa met tomaat en paprika.
Meer recepten met tomaat
De tomaat is een van onze favoriete groenten. Zo super veelzijdig. Ik heb er dan ook veel recepten mee gemaakt. Check bijvoorbeeld deze tomatensoep met baharat, de stoofschotel met aubergine of de pasta met tonijn en tomatensaus.
Ingrediënten
Voor 1 schaaltje
2 el olijfolie
2 Roma tomaten
½ rode ui, heel fijn gesnipperd
½ teen knoflook, geperst
10 takjes koriander, blad en steel, fijn gesneden
5 takjes platte peterselie, gebruik alleen het blad, fijn gesneden
½ tl (rozen)harissa
Grof zeezout en peper naar smaak
Reageer, je e-mail wordt niet getoond