Remouladesaus voor vis
Meestal wordt remouladesaus gegeten bij gebakken vis zoals lekkerbekjes of kibbeling. Het is een saus op basis van mayonaise. Om er een gezonde draai aan te geven vervang ik het grootste deel van de mayonaise door dikke Griekse yoghurt. Wat mij betreft nog lekkerder omdat de dipsaus er veel frisser van wordt.
Remoulade of tartaarsaus?
Remoulade- en tartaarsaus lijken op elkaar en worden nog wel eens door elkaar gehaald. Toch zijn er verschillen. De basis voor remouladesaus voor vis is mayonaise, mosterd, kappertjes, stukjes augurk en tuinkruiden. Daarin kun je variëren tussen bieslook, dragon en peterselie. Soms wordt er ook ansjovis aan toegevoegd. Doe je er een hard gekookt ei bij dan heb je tartaarsaus, hoewel volgens sommigen er dan geen mosterd in hoort.
Ravigote of ravigotte
Om de verwarring compleet te maken is er ook nog ravigote of ravigotte. Ravigote is een vinaigrette gemaakt op basis van olie en azijn. Daar zit dus geen mayonaise in. Toch wordt remouladesaus hier ook wel verkocht als ravigotte (meestal met 2 tt’s). Tja, volgt u het nog….??
Recepten met remouladesaus
Maak deze remouladesaus bij heerlijke lekkerbekjes of kibbeling. Beiden worden met een bierbeslag gemaakt en zowel voor- als afgebakken wat zorgt voor een luchtig en krokant resultaat.
Ingrediënten
100 gr dikke Griekse yoghurt
50 gr mayonaise
1 el kappertjes, grof gehakt
2 augurken (of 4 hele kleine), fijn gesneden
1 el peterselie, alleen blad, fijn gesneden
1 el bieslook, fijn gesneden
1 el dragon, alleen blad, fijn gesneden
1 tl mosterd
¼ tl grof gemalen zeezout
¼ tl grof gemalen peper
Reageer, je e-mail wordt niet getoond