Pompoensoep koriander & dukkah
Pompoensoep koriander & dukkah. Wat mij betreft een gouden combinatie. Warm van smaak met een beetje pit. Door de toevoeging van Garam Masala waan je je een beetje in India. Voor deze soep gebruik ik flespompoen. Die heeft een zachte en beetje nootachtige smaak. Met een schepje dukkah en verse koriander maak je het helemaal af.
De soep is makkelijk in te vriezen en daarmee een prima mealprep.
Andere lekkere soepen: harira, linzensoep, erwtensoep.
Ingrediënten
Voorbereiding 15 minuten / bereiding 30 minuten
2 el olijfolie
150 gr ui, grof gesnipperd
300 gram wortels, geschild en in plakjes van 1 cm
600 gram pompoen, in blokjes
1 grote teen knoflook, geperst
600 ml groentebouillon
1/2 el garam masala (Jonnie Boer = zonder toegevoegd zout), of meer naar smaak
1 tl kurkuma
1 tl koriander
1,5 tl grof zeezout
Peper naar smaak
Sap van een halve sinaasappel (of meer naar smaak)
Bosje koriander
Dukkah (zie recept)
Bereiding
Verhit de olie en bak de uien op laag vuur. Voeg na 2 minuten de garam masala, koriander, kurkuma en knoflook toe.
Als de uien zacht zijn doe je de wortel en pompoen erbij. Stoof 5 minuten. Voeg dan de bouillon en het zout toe. Kook de groenten zachtjes gaar. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Pureer de soep helemaal glad. Voeg het sinaasappelsap toe en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Als de soep te dik is kun je nog wat water of bouillon toevoegen.
Garneer met dukkah en wat grof gesneden koriander.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond