Pittige bruschetta met salsa en burrata
Voor deze pittige bruschetta met salsa en burrata gebruik ik niet de traditionele salsa met basilicum. Dit borrelhapje is gemaakt met een salsa van tomaat en harissa. Een smaakbom die bij toeval ontstond toen ik de salsa aan het maken was voor een wrap met hummus en rauwkost.
Bruschetta maar dan anders..
Oorspronkelijk komt bruschetta natuurlijk uit Italië en wordt gegeten als borrelhapje of voorgerecht. Er zijn variaties mogelijk maar heel vaak wordt mozzarella gebruikt. Die smaak is licht en fris. Mijn recept voor bruschetta is pittig en bevat koriander en harissa. Dat werkt mooi in combinatie met de romige burrata.
Zuurdesembrood
Ga je dit hapje maken kies dan een stevige (stok)broodsoort en bij voorkeur zuurdesem. Dat maakt het echt af…
Recepten voor borrelhapjes
Geroosterde druiven uit de oven
Hapje met kaas tomaat en walnoot
Ingrediënten
Zuurdesembrood of stokbrood
Olijfolie
Grof zeezout
2 tenen knoflook, gehalveerd
1 recept salsa (genoeg voor 4 sneetjes brood)
1 bol burrata
Takje koriander, garnering
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160C. Snijd het brood in plakken en wrijf in met de gehalveerde knoflooktenen. Besmeer de stukjes brood aan beide kanten licht met olijfolie en maal er wat grof zeezout overheen. Leg op een rooster in de oven en bak tot ze lichtbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.
Maak de salsa. Schep vlak voor het serveren een flinke lepel salsa op een stukje stokbrood en leg er een stukje burrata op. Garneer met wat koriander. Serveer als hapje of als voorgerecht.
Reageer, je e-mail wordt niet getoond