Cook!

Koekjes chocolade & koffie

Koekjes met chocolade & koffie

Onweerstaanbaar zijn ze, deze koekjes met chocolade & koffie. Wit van buiten en chocoladebruin van binnen. Verse zelf gebakken koekjes overleven hier vaak niet langer dan een dag….. Ik maak ze dus maar niet te vaak…

Koekjes bakken met kinderen

Hoewel de koffie in dit chocoladekoekje maar licht in de nasmaak aanwezig is wil je dit misschien liever niet voor je kinderen. Laat het dan gerust weg, zijn ze nog steeds heel erg lekker.

Meer zoete recepten

Houd jij van bakken? Er staan meer lekkere bakrecepten op de site:

Wat dit koekje te maken heeft met ‘zijn wie je bent’ lees je in de blog.

Ingrediënten

Ca 24 kleine of 18 grotere koekjes

 

70 gr zachte roomboter

150 gr donkerbruine basterdsuiker

1 tl vanille-extract

2 tl koffie-extract

1 ei

30 gr pure chocolade (70%), gesmolten

50 ml melk

170 gr bloem

1 tl cacaopoeder

1 tl bakpoeder

¼ tl kruidnagel

¼ tl fijn zeezout

50 gr gehakte amandelen (of amandelstiften)

50 gr poedersuiker

Koekjes met chocolade & koffie

Bereiding

Klop de boter met de suiker, vanille- en koffie-extract tot een gladde massa. Meng het ei  erdoor en klop tot het geheel romig en lichtbruin is. Klop dan de gesmolten chocolade en de melk erdoor. Zeef de bloem, cacao, bakpoeder, kruidnagel en zout door het botermengsel en meng goed. Roer de amandelen erdoor en zet het mengsel tenminste 3 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170C (boven- en onderwarmte). Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Maak met je handen balletjes (ca 18 tot 24) en rol goed door de poedersuiker. De balletjes moeten een mooi dik laagje hebben. Leg ze met voldoende tussenruimte op de bakplaten.

Bak de koekjes in het midden van de oven ca 20 minuten tot ze lichtbruin zijn. Haal uit de oven, leg op een rooster en laat afkoelen (als je ervan af kunt blijven).

Koekjes chocolade & koffie

Reageer, je e-mail wordt niet getoond